Bekijk hier verschillende blogs met handige tips bij incontinentie

 

Onzeker door incontinentie? Zo krijgt u uw zelfvertrouwen terug!

Incontinentie is iets wat iemand erg onzeker kan maken. Het is ook niet prettig om de deur uit te gaan, wetende dat u ongewenst wat urine kan verliezen. Toch is het van groot belang om wel gewoon leuke dingen te blijven doen en buiten de deur te komen, doet u dit niet is de kans groot dat er een isolement ontstaat en u steeds moeilijker de deur uit gaat en uw onzekerheid groter wordt. In dit artikel leest u een aantal tips die uw zelfvertrouwen weer kunnen vergroten, zodat niets u meer in de weg staat!

Incontinentiemateriaal verwisselen, hoe vaak is dat nodig?

Beginnende incontinentie is vaak lastig, niet alleen omdat het erg confronterend kan zijn dat u geen (of moeilijker) urine kunt ophouden maar ook omdat er nogal wat bij komt kijken. Vragen als: welk incontinentiemateriaal heb ik nodig? Wat is de oorzaak van incontinentie? Welk product is geschikt? Of: Wanneer/hoe vaak moet ik het incontinentiemateriaal verschonen? Er zijn veel vragen die bij u omhoog kunnen komen als u ontdekt dat u last heeft van incontinentie. Een aantal vragen hebben we al beantwoord in onze vorige blogs, maar vandaag gaan we graag dieper in op de vraag hoe vaak u incontinentiemateriaal dient te vervangen.

Hoe weet ik welk absorptie niveau ik nodig heb?

Heeft u last van incontinentie? Dan wilt u natuurlijk ook het juiste incontinentiemateriaal met een absorptieniveau die geschikt is voor uw situatie en vorm van incontinentie. Echter: hoe weet u nou welk absorptieniveau u nodig heeft? Deze vraag beantwoorden we in onderstaande blog. We geven uitleg over verschillende soorten incontinentiemateriaal, waar u op moet letten bij aanschaf en welk absorptieniveau geschikt is voor welke situatie. Daarnaast delen we wat er wordt bedoeld met licht, matig en zwaar urineverlies zodat u ook weet in elke categorie u valt.

Beginnende incontinentie: welk incontinentiemateriaal is geschikt?

De eerste keer dat u wat druppels urine verliest zult u wellicht schrikken en de kans is groot dat het niet direct gezien wordt als ‘een probleem’ of als incontinentie. Velen denken dat het iets eenmaligs is en wel weer over gaat. Dat is soms ook het geval, echter kan dit ook het eerste signaal van incontinentie zijn. Als u vaker urine gaat verliezen - waardoor uw onderbroek regelmatig nat is zult u toch moeten gaan zoeken naar een oplossing. Maar waar begin je? Welk incontinentiemateriaal is geschikt en wat moet je allemaal weten voordat je het aanschaft? We leggen het je graag uit.

 

Oefeningen om incontinentie te verminderen

Ongewenst urineverlies is erg vervelend. Maar gelukkig zijn er wel wat oefeningen die u thuis kunt doen om incontinentie problemen te verminderen. Deze oefeningen zijn simpel en kunnen snel en vaak onzichtbaar worden uitgevoerd, het is een kleine moeite maar het resultaat mag er zeker zijn. De kans dat incontinentie verminderd is absoluut aanwezig!

Hoe weet ik welk incontinentiemateriaal bij me past?

Wanneer u nog niet zo lang last hebt van incontinentie kan het even zoeken zijn naar het juiste incontinentiemateriaal. U wilt natuurlijk iets wat bescherming biedt, comfortabel zit én zorgt voor een veilig gevoel als u de deur uit bent. Incontinentiemateriaal is er tegenwoordig in allerlei maten, verschillende soorten en oplopende absorptie niveaus. Maar welk product is nou geschikt voor uw situatie? In dit artikel geven we u er graag meer info over.

Incontinentie; 7 nuttige tips!

Incontinentie is een vervelend probleem en kan zowel bij mannen als vrouwen voorkomen. Het is voor velen belemmerend, niet prettig en ongemakkelijk. Naast het gebruik van beschermende producten zijn er nog een aantal tips die gunstig kunnen zijn om zelf het probleem omtrent incontinentie te verminderen. Hoe u dat kunt doen, dat leest u in onderstaande tips.

5 tips om 's nachts minder last van urineverlies te ervaren

Urineverlies in de nacht is iets wat regelmatig voorkomt maar waar veel mensen zich voor schamen. Gelukkig zijn er wel een aantal manieren om urineverlies ‘s nachts te verminderen of om er minder last van te ervaren. In dit artikel leest u 5 tips om de nacht beter door te komen.


Verder lezen? Bekijk ook verschillende blogs met: