Incontinentiemateriaal van TENA: alle soorten in één overzicht

Wat is incontinentiemateriaal?

Heeft u last van incontinentie? Dan weet u hoe belangrijk het is om te kunnen rekenen op betrouwbaar, comfortabel en discreet incontinentiemateriaal. Maar wat is incontinentiemateriaal nu precies? 

Incontinentiemateriaal omvat een breed scala aan producten die zijn ontworpen om de symptomen van incontinentie te helpen beheersen. Deze producten variëren van inlegkruisjes tot beschermende onderbroeken. Ze hebben allemaal één ding gemeen: ze helpen om urine op te vangen en vast te houden, zodat u zich droog, comfortabel en zelfverzekerd kunt voelen.

Maar welk type product past het beste bij uw persoonlijke situatie en behoeften? Wat zijn de verschillen tussen de verschillende soorten incontinentiemateriaal? En hoe kunt u er zeker van zijn dat u het juiste product kiest? Op deze pagina geven we u een overzicht van wat incontinentiemateriaal is en hoe het werkt. 

Buiten deze informatie staan we ook klaar om alle incontinentieproducten te leveren die u nodig heeft. Bestel tot 23.59 uur en ontvang uw producten de volgende dag. Plus, we verzenden bestellingen vanaf 50 euro gratis.

Lees door over incontinentiemateriaal

Meer weten over incontinentiemateriaal? Deze artikelen zijn mogelijk interessant voor u:

Artikelen over incontinentiemateriaal


Artikelen over incontinentie


De soorten incontinentiemateriaal

Heeft u zich weleens afgevraagd welk incontinentiemateriaal het beste bij u past? Er zijn veel soorten producten, ieder met hun eigen kenmerken. Geen zorgen, we helpen u graag. We kijken naar de verschillende producten van TENA en hun absorptievermogen. Elk product is ontworpen om een specifieke behoefte te vervullen.

In de volgende tabel vindt u een overzicht van de verschillende soorten incontinentiemateriaal van TENA, met hun absorptieniveaus, maten en kenmerken.

Categorie Maximale opname Beschikbare maten Kenmerk
TENA Lady inkegkruisjes 240 ml n.v.t. Speciaal voor vrouwen
TENA Lady verbanden 1060 ml n.v.t. Als inlegkruisjes onvoldoende zijn
TENA Lady Pants 880 ml Medium/ Large Vrouwelijk, zeer discreet
TENA Men inleggers 700 ml n.v.t. Bijvoorbeeld bij nadruppelen
TENA Men Pants 1430 ml Medium/ Large Mannelijk, zeer discreet
TENA Pants 2500 ml Van XS t/m XXL Alle maten, diverse opname capaciteiten
TENA Flex 3520 ml  Van S t/m XL Geïntegreerde tailleband
TENA Slip 4435 ml van XS t/m XXXL Met vochtindicator
TENA Comfort 3500 ml 64 cm of 67 cm Inlegger geschikt voor zwaarder urineverlies


Kijk bij het kiezen van het product naar uw eigen situatie. Raadpleeg uw zorgverlener, arts of stel uw vraag aan ons. Wij van HulpmiddelOnline adviseren u graag. Met onze expertise, keuzetest en gratis toegezonden voorbeeld exemplaren maakt u de beste keuze. Uw comfort is tenslotte het belangrijkst.

Keuzehulp

TENA incontinentiemateriaal speciaal voor vrouwen

TENA biedt een reeks van incontinentiemateriaal dat speciaal is ontworpen voor vrouwen die te maken hebben met lichte tot matige incontinentie. Dit assortiment bestaat uit maandverbanden, inlegkruisjes en slips. Deze producten zijn gemaakt om te passen bij de vrouwelijke lichaamsvorm, met als doel het bieden van effectieve absorptie en bescherming. Daarnaast helpen de producten om het verlies van kleine tot matige hoeveelheden urine op te vangen. Er zijn verschillende varianten beschikbaar, afhankelijk van het absorptieniveau dat nodig is. 

Recentelijk heeft er een naamswijziging plaatsgevonden bij het merendeel van deze artikelen, waarbij de term ‘TENA Discreet' nu wordt gebruikt. Deze wijziging benadrukt nog sterker het discrete karakter van de TENA Lady producten. Lees meer over TENA Lady.

TENA producten zijn gemaakt met comfort in gedachten, met zachte en ademende materialen. Ze zijn zo ontworpen dat ze onopvallend onder kleding kunnen worden gedragen. De keuze van het juiste TENA product hangt af van zowel de ernst van de incontinentie als de levensstijl. Met behulp van TENA kan incontinentie op een minder belastende manier worden aangepakt, zodat de drager hun dagelijkse leven kunnen voortzetten met zo min mogelijk hinder. 

Het assortiment van de TENA producten voor vrouwen varieert van inlegkruisjes en verbanden tot complete broekjes. Voor elke vorm van urineverlies is er een passende oplossing. Deze lichten we hieronder voor u uit.

TENA Discreet inlegkruisjes

De TENA Discreet inlegkruisjes zijn ontworpen voor discretie en bieden drievoudige bescherming tegen minimaal urineverlies, zoals bij niezen of hoesten. Deze inlegkruisjes vielen eerst onder de ‘TENA Lady’-lijn. Ondanks hun dunne design absorberen ze vocht effectiever dan reguliere inlegkruisjes.

Deze inlegkruisjes zijn ontworpen met het vrouwelijk lichaam in gedachten. Ze zorgen voor bescherming tegen doorlekken en ongewenste geurtjes door urine snel te absorberen. Ze zijn gemaakt van een huidvriendelijk materiaal en bevatten Fresh Odour Control microkorrels voor een frisse geur. Het assortiment omvat drie varianten: Mini Magic, Ultra Mini en Ultra Mini Plus.

De TENA Discreet inlegkruisjes hebben het minst absorberende vermogen van de TENA Discreet producten. Hierdoor zijn ze ideaal voor momenten van enkele verloren druppels. 

Daarnaast is er een nieuwe lijn, TENA Lights inlegkruisjes, ontwikkeld voor de gevoelige huid, zonder geur- en kleurstoffen. Deze komen in drie maten: Discrets (of Light Liners), Normal en Long. Lees meer over TENA discreet inlegkruisjes.


TENA Discreet verbanden

TENA Discreet verbanden zijn ontworpen voor mensen met licht tot matig urineverlies. Ze zijn beschikbaar in diverse absorptieniveaus voor verschillende situaties en worden volledig onopvallend gedragen. Naast de standaard varianten zijn er ook nachtverbanden voor degenen die ook 's nachts urine verliezen. Alle verbanden bieden bescherming tegen geur, vocht en doorlekken.

De verbanden bevatten DRYZone voor snelle vochtopname en een droog gevoel, en micro-fresh parels om geurtjes te neutraliseren. Ze zijn gemaakt van zacht, comfortabel materiaal en hebben een Silky Soft toplaag om vocht direct van de huid weg te halen. De verbanden zijn dermatologisch getest op huidvriendelijkheid en veiligheid.

TENA Discreet verbanden komen in verschillende varianten, waaronder Mini, Mini Plus, Maxi Night, Normal en andere speciale versies. Deze varianten hebben ieder hun unieke eigenschappen in formaat en of geschikt zijn voor ‘s nachts of overdag. Daarnaast varieert het absorptievermogen van 200 ml voor de Mini tot 1026 ml voor de Maxi-variant. Ontdek het assortiment van TENA discreet verbanden.

TENA Discreet

Indien er meer bescherming nodig is, zijn er de TENA Lady Pants beschikbaar. 


TENA Lady Pants

De TENA Lady Pants zijn speciaal ontworpen om actieve vrouwen een superieure bescherming te bieden bij matige tot zware incontinentie. De broekjes zijn met zorgvuldige aandacht voor de vrouwelijke anatomie ontworpen en blijven goed op hun plaats zitten. Ze bieden een goede pasvorm en absorberen een aanzienlijke hoeveelheid urine, zowel overdag als 's nachts. Bovendien zijn de broekjes comfortabel en voelen ze aan als normaal ondergoed. Dit komt door de heupbanden en zachte stretchstof, die recentelijk zijn verbeterd. 

De vraag naar discretie bij incontinentieproducten heeft ervoor gezorgd dat de Lady Pants onder strakke kleding niet meer zichtbaar zijn dan normaal ondergoed. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, zoals crème en zwart. Het absorptievermogen varieert van 880 ml tot 1010 ml, afhankelijk van het model.

Net als de TENA Discreet verbanden zijn de TENA Lady Pants voorzien van de Fresh Odour Control technologie die ongewenste geurtjes voorkomt. Ook deze lijn is uitgebreid getest op huidvriendelijkheid, is ongeparfumeerd en blijft dankzij de luchtcirculatie de huid droog. Dit voorkomt ongemakkelijke omstandigheden die huidirritaties kunnen veroorzaken. Ontdek meer over TENA Lady Pants


TENA incontinentiemateriaal speciaal voor mannen

Incontinentie komt niet alleen voor bij vrouwen. Daarom heeft TENA een reeks producten ontworpen die specifiek gericht zijn op de behoeften van mannen. De producten zijn specifiek gemaakt voor de mannelijke anatomie met een comfortabele pasvorm. TENA Men producten helpen mannen te beschermen tegen lekkage en onaangename geuren. Tegelijkertijd bieden ze comfort en een droog gevoel. De algemene eigenschappen van de TENA Men-lijn zijn lekpreventie, geurcontrole en het verminderen van huidirritatie. Lees meer over TENA Men.

De selectie van TENA Men producten zorgt ervoor dat u een ruime keuze heeft uit verschillende producten die passen bij uw individuele omstandigheden. We geven een korte toelichting voor de verschillende TENA Men producten.


TENA Men inleggers

TENA Men inleggers bieden een passende oplossing voor elke man met licht tot matig urineverlies. De producten variëren van Level 0 tot Level 3. De Level 0 inlegger is ideaal voor minimaal urineverlies, terwijl de Level 3 variant een absorberend vermogen heeft tot 700 ml urine. Met een zorgvuldig ontwikkelde cupvorm bieden ze een absorberende zone voor vochtverlies. Daarnaast zijn de inleggers dusdanig ontworpen dat ze onopvallend kunnen worden gedragen en om mannen comfortabel te houden. Dankzij de plakstrip blijven ze goed op hun plek in het ondergoed zitten. Deze productlijn is voornamelijk geschikt voor mannen die last hebben van nadruppelen.

TENA Men Inleggers


TENA Men Pants (broekjes)

Voor mannen met matig tot zwaar urineverlies bieden de TENA Men pants producten een oplossing. Deze boxershorts hebben een absorptiezone aan de voorzijde en zijn beschikbaar in twee varianten, de Active Fit en Premium Fit. De Active Fit Pants Normal geven de drager het gevoel van normaal ondergoed en bieden mannen met een actieve levensstijl bescherming met een Secure Absorption Zone tot 1010 ml aan vochtverlies. De Premium Fit broekjes hebben een hoog absorptielevel van 1430 ml. Deze broekjes zijn ook geschikt voor verlies van ontlasting, mits het om dunne ontlasting gaat. Het wordt aanbevolen om het broekje elke 4 tot 6 uur te vervangen voor optimaal comfort en bescherming.


Aanvullende soorten incontinentiemateriaal


TENA Pants

De TENA Pants is een nauwsluitend (wegwerp) incontinentiebroekje geschikt voor mannen en vrouwen die te maken hebben met matig tot zwaar urineverlies. De broekjes voelen aan als normaal ondergoed, zitten comfortabel en bieden veel bescherming bij urineverlies tot wel 2500 ml.

 

TENA Slip

De TENA Slip is een incontinentiebroekje ontworpen voor zowel urine- als ontlastingsverlies. Deze broekjes hebben een verstelbare plakstrip, die zorgt voor een goede pasvorm en minimaliseert de kans op lekken. Ze zijn geschikt voor zowel dames als heren met matig tot zwaar urineverlies, bieden bescherming tegen ammoniak geuren en voorkomen huidirritaties. Het is mogelijk om het product in zowel een staande als liggende positie te gebruiken. Dit verhoogt de toepasbaarheid voor personen met verschillende mobiliteitsniveaus.

TENA Slip is verkrijgbaar in verschillende absorptieniveaus en maten, waardoor u een product kunt kiezen dat het beste bij uw specifieke behoeften past. Zo heeft u de keuze van broekjes met een absorbtielevel tot 4435 ml. Ontdek meer over de TENA Slip.

Dankzij het nieuwe ProSkin assortiment van TENA blijft de gezondheid van de kwetsbare huid van ouderen optimaal en worden zorgverleners nog beter ondersteund.

TENA Flex

TENA Flex biedt vijf soorten producten, variërend in absorptieniveau en maat. Van de TENA Flex Normal tot de TENA Flex Ultima. Met een geïntegreerde tailleband biedt TENA Flex u als zelfstandige of uw verzorger probleemloze verschoningen. Ze zijn ontworpen voor mannen en vrouwen die last hebben van zwaar urineverlies. Daarnaast biedt TENA Flex bescherming tegen doorlekken en nare geurtjes, en zorgt voor een droog gevoel. 

TENA Flex ProSkin is volledig ademend dankzij ConfioAir, terwijl de ComfiStretch tailleband en anti-lekrandjes comfort en volledige bescherming garanderen. Grote hoeveelheden urine worden van de huid afgeleid door de FeelDry technologie, terwijl de vochtindicator aangeeft wanneer vervanging nodig is. Lees meer over TENA Flex

 

TENA Slip

TENA Comfort is een tweedelig systeem van inleggers, ontworpen voor zowel dames als heren die te maken hebben met matige tot zware incontinentie. De Comfort-lijn biedt een breed scala aan varianten, zoals de Normal, Plus, Extra, Super, Maxi en Ultima, elk met verschillende niveau van absorptievermogen en aantal stuks per verpakking. Het absorptievermogen van de TENA Comfort-lijn begint bij 1200 ml voor de Normal-variant en loopt op tot maximaal 3500 ml voor de TENA Comfort Ultima. 

Deze reeks is geschikt voor mensen die zware incontinentieproducten willen vermijden en zoeken naar maximale bescherming tegen doorlekken en comfort. Ze zijn ook geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit en die een stoma of katheter dragen. De inleggers zijn huidvriendelijk, met technologieën om de huid droog te houden en geuren te neutraliseren. De TENA Comfort-lijn is te gebruiken met de TENA Fix stretchbroekjes. Hier vindt u alles over TENA Comfort.

 

TENA Fixatiebroekje

TENA Fix biedt een aanvulling op andere TENA producten zoals TENA Comfort. Dit herbruikbare, fixerende stretchbroekje lijkt op normaal ondergoed en zorgt ervoor dat uw incontinentiemateriaal op zijn plaats blijft. De broekjes zijn gemaakt voor een prettige pasvorm en minimaliseren drukpunten op het lichaam. 

TENA Fix komt in 2 uitvoeringen. Zo zijn de TENA Fix stretchbroekjes gemaakt van 96% polyester en 4% elastaan, terwijl de TENA Fix Cotton Special broekjes zijn gemaakt van 71% katoen, 25% polyester en 4% elastaan. Beide varianten zijn zacht, comfortabel en wasbaar op 60 graden. De broekjes zijn verkrijgbaar in de maten S t/m XXL, die staan aangeduid door een kleur op de tailleband. Hier vindt u meer over de TENA Fix.

TENA Bed Onderleggers

TENA Bed Onderleggers zijn ontworpen voor extra bescherming tegen incontinentie, zowel overdag als 's nachts. Deze onderleggers hebben een absorberende kern en een waterafstotende achterkant. Door een speciaal citroenvormig patroon wordt het verloren vocht gelijkmatig verdeeld. De onderleggers zijn er in verschillende maten en absorptieniveaus, van Normal tot Plus en Super, wat overeenkomt met de hoeveelheid absorptievermogen. Dit vermogen ligt tussen de 800 ml en 2350 ml, afhankelijk van welke variant u kiest.

Ondanks de naam kunnen de TENA Bed onderleggers ook op meubels of in een rolstoel worden gebruikt voor extra veiligheid. Deze producten zijn ontworpen voor zowel mannen als vrouwen van verschillende leeftijden en zijn dermatologisch getest op huidvriendelijkheid. Daarnaast voorkomt de slimme vormgeving van de onderleggers dat de absorberende pulp samenklontert, wat kan gebeuren bij andere merken. Leer hier alles over de TENA Bed Onderleggers.

Let op: TENA Bed Onderleggers zijn bedoeld als aanvullende bescherming en kunnen het beste in combinatie met andere incontinentiematerialen worden gebruikt. 

De soorten incontinentiemateriaal en voor wie ze zijn

Incontinentiemateriaal is er in diverse vormen om te voldoen aan uw behoeften. Voor licht urineverlies zijn er inlegkruisjes zoals TENA Lady Mini en Normal. Ze hebben een zelfklevende strip en zijn ontworpen om discreet te passen in uw eigen ondergoed. Voor matig tot zwaar urineverlies zijn er grotere, voorgevormde inleggers zoals de TENA Comfort lijn, deze worden op hun plaats gehouden door een herbruikbaar stretchbroekje, zoals de TENA Fix. 

De TENA Pants zijn ontworpen als normaal ondergoed met ingebouwde bescherming, ideaal voor mensen met een actieve levensstijl. Voor ernstige vormen van incontinentie, biedt TENA Slip maximale bescherming. Dit zijn volledige luiers met verstelbare plakstrips, beschikbaar in verschillende absorptieniveaus.

Voor nachtelijk urineverlies biedt de TENA Bed onderleggers een perfecte oplossing. Deze beschermen uw matras tegen lekken en zorgen voor een rustige nachtrust. Tot slot is er TENA Men, speciaal ontworpen voor mannen met licht tot matig urineverlies. 

Elk van deze producten is ontworpen om het comfort en de waardigheid van de gebruiker te waarborgen.

Welke termen gebruiken wij rondom incontinentiemateriaal?

Bij het praten over incontinentiemateriaal worden er een aantal sleuteltermen gebruikt om de verschillende soorten incontinentie te beschrijven.

Stressincontinentie, ook wel inspanningsincontinentie genoemd, verwijst naar het onvrijwillig verliezen van urine tijdens momenten van fysieke inspanning. Dit gebeurt onder andere bij hoesten, niezen, lachen, of springen. Hierbij speelt de druk in de buikholte een significante rol, waarbij een verzwakte bekkenbodem of blaassluitspier urine kan laten ontsnappen.

Zwangerschapsincontinentie kan optreden tijdens of na de zwangerschap, veroorzaakt door hormonale veranderingen en lichamelijke transformaties die druk uitoefenen op de bekkenbodem en de blaas.

Aandrangincontinentie of urge-incontinentie is een vorm waarbij een persoon een onbedwingbare drang voelt om te urineren, vaak voorkomend zelfs na een recent toiletbezoek. Dit kan resulteren in het ongewenst verliezen van urine of niet tijdig het toilet kunnen bereiken.

Overloopincontinentie doet zich voor wanneer de blaas overvol raakt en niet volledig kan worden geleegd, wat leidt tot druppels of een straaltje urine die onbedoeld vrijkomen.

Tot slot is er functionele incontinentie, waarbij de persoon om andere gezondheids- of mobiliteit redenen niet in staat is om tijdig naar het toilet te gaan.

Elk van deze termen helpt om de vorm van incontinentie beter te begrijpen en om voor u passend incontinentiemateriaal te selecteren voor een optimale bescherming.

 

Veelgestelde vragen over incontinentiemateriaal

Wat is incontinentiemateriaal?

Incontinentiemateriaal is een breed scala aan producten die speciaal zijn ontworpen om het onvermogen om urine of ontlasting te controleren, oftewel incontinentie. Deze producten variëren van inlegkruisjes tot speciale broekjes en bieden bescherming tegen lekkages en geuren. Hierdoor ervaart u als gebruiker comfort en discretie. Ze hebben absorberende eigenschappen en zijn gemaakt om comfortabel te dragen, de huid droog te houden en een fris gevoel te geven. Of het nu licht urineverlies of zwaardere vormen van incontinentie betreft, er zijn verschillende opties beschikbaar om aan uw unieke behoeften te voldoen.

Welke soorten incontinentiemateriaal zijn er?

Er zijn verschillende soorten incontinentiemateriaal beschikbaar die passen bij uw situatie. Zo zijn er onder andere inleggers, die eenvoudig in het ondergoed kunnen worden geplakt. Daarnaast bieden we slips, die een uitgebreide bescherming bieden met verstelbare zijkanten. Ook zijn er incontinentiebroekjes, zoals de TENA Pants, die een hoge mate van veiligheid en comfort bieden. Deze kunt u dragen als normaal ondergoed. Bovendien zijn er producten specifiek ontworpen voor mannen en vrouwen, zoals de TENA Men inleggers en TENA Lady Pants, die tegemoetkomen aan de unieke anatomische en absorptie behoeften van ieder individu.


Krijg ik incontinentiemateriaal vergoed?

In België is de vergoeding van incontinentiemateriaal door zorgverzekeraars mogelijk, maar varieert volgens specifieke voorwaarden en regels van verzekeraars. Bij vergoeding regelt een medisch speciaalzaak de afhandeling met uw zorgverzekeraar. Niet alle producten worden vergoed, zoals plaswekkers en beschermende kleding.

Vanuit de basisverzekering worden specifieke producten, zoals wegwerpluiers en wasbare inlegluiers, vergoed na het bereiken van het eigen risico. Vergoeding voor de eerste negen behandelingen van bekkenfysiotherapie bij urine-incontinentie is ook mogelijk. Contacteer uw zorgverzekeraar voor specifieke details, aangezien de regels per verzekeraar variëren.

Sommige patiënten kiezen om zelf het materiaal aan te schaffen. Dit komt door voordelen zoals grotere productkeuze, controle over dagelijks gebruik, behoud van eigen risico en meer regie. Wanneer u het zelf aanschaft, komt u niet in aanmerking voor vergoeding.

 

Wat zijn de verschillende absorptieniveaus?

TENA biedt verschillende absorptieniveaus voor uiteenlopende behoeften. TENA Lady inlegkruisjes zijn speciaal voor vrouwen en absorberen tot 240 ml. Als dit onvoldoende is, bieden TENA Lady verbanden een absorptie van 1060 ml. TENA Lady Pants zijn zeer discreet en vrouwelijk met een absorptie van 880 ml, beschikbaar in Medium en Large.

Voor mannen heeft TENA Men inleggers met een absorptiecapaciteit tot 700 ml, ideaal voor nadruppelen. TENA Men Pants zijn discreet, mannelijk en absorberen tot 1430 ml, beschikbaar in Medium en Large.

TENA Pants, geschikt voor alle maten (XS tot XXL), hebben een maximale opname van 2500 ml. TENA Flex zijn voorzien van een geïntegreerde tailleband en absorberen tot 3520 ml. Ze zijn verkrijgbaar in maten S tot XL.

TENA Slip hebben vochtindicatoren en absorberen maximaal 4435 ml, beschikbaar van XS tot XXXL. TENA Comfort is een inlegger voor zwaarder urineverlies, die tot 3500 ml kan absorberen en is verkrijgbaar in 64 cm of 67 cm.


Is TENA incontinentiemateriaal geschikt voor ontlasting?

Ja, bepaalde TENA-producten zijn specifiek ontworpen om beide vormen van incontinentie - zowel urinaire als fecale - aan te pakken.

In geval van ontlastingsincontinentie biedt TENA verschillende opties. Bij licht darmvocht verlies zijn inleggers voldoende. Ze neutraliseren geuren, zijn makkelijk te vervangen, discreet en verkrijgbaar in verschillende maten. Strak ondergoed of een fixatiebroekje helpen de inlegger op zijn plaats te houden.

Voor groter verlies van dunne ontlasting, biedt TENA Slip goede bescherming. Ze zijn aanpasbaar, blijven goed zitten en kunnen veel opnemen.

TENA Pants is ideaal voor het verlies van kleine hoeveelheden vaste ontlasting. Ze zijn elastisch en voelen als normaal ondergoed. Ze kunnen gecombineerd worden met een inlegger voor gemakkelijker verschonen. 

De Slip en Pants bieden de meeste bescherming, ze zijn volledig gefixeerd rond het lichaam.

 

Wat zijn de prijzen voor TENA incontinentiemateriaal?

TENA biedt een breed scala aan producten, van inlegkruisjes voor vrouwen tot broekjes voor mannen en slipproducten met hoge absorptie. De prijs varieert van enkele euro's voor inlegkruisjes tot hogere prijzen voor gespecialiseerde producten. Wij garanderen u de beste prijs voor alle producten. Neem contact met ons op of bekijk het product voor specifieke prijsinformatie.
 

Is het mogelijk om TENA incontinentiemateriaal periodiek te verkrijgen?

Met de Herhaalservice van HulpmiddelOnline is het absoluut mogelijk om TENA incontinentiemateriaal periodiek te verkrijgen. Met deze service bezorgen wij uw incontinentiemateriaal automatisch en periodiek bij u thuis. Dit kan zo vaak als u dat nodig heeft.

Wanneer u dat wilt nemen wij vooraf contact met u op om te bevestigen of u nieuw materiaal nodig heeft. Er is geen minimale looptijd en u kunt de herhaalservice altijd stopzetten zonder opzegtermijn. Aanmelden voor de Herhaalservice kan eenvoudig online bij het plaatsen van een bestelling of telefonisch.

Daarnaast profiteert u van een aantrekkelijke korting op uw TENA bestellingen. Als u kiest voor onze automatische herhaalservice tijdens het online bestelproces, ontvangt u korting op uw totaalbedrag. Bij een zeswekelijkse levering profiteert u van een korting van 5%, en bij een twaalfwekelijkse levering zelfs 10%. 


Hoe vaak moet ik mijn incontinentiemateriaal verschonen?

TENA-producten bieden een betrouwbare bescherming tegen lekkage, nare geuren en een vochtig gevoel. Toch is het belangrijk om ze regelmatig te verwisselen om huidirritaties te voorkomen. Wanneer u het incontinentiemateriaal verwisselt, maak dan ook altijd uw huid schoon met water of een reinigingsdoekje om de hygiëne te waarborgen en huidproblemen te voorkomen.

Voor TENA Lady-producten raden we aan om ze vier tot zes keer per dag te vervangen, om zo lekkages, huidirritaties en nare geurtjes te voorkomen. Dit hoeft echter niet na elk urineverlies, tenzij u dat prettiger vindt.

Bij TENA Flex geeft het materiaal zelf aan wanneer vervanging nodig is, waardoor u nooit hoeft te vrezen dat u te laat bent of dat u doorlekt.

TENA Slip heeft een vochtindicator aan de buitenkant, die met een blauwe kleur aangeeft wanneer het tijd is om te vervangen. Dit draagt bij aan het gemak en de betrouwbaarheid van deze producten.
 

Welke soort incontinentiemateriaal past bij mij?

De keuze voor het juiste incontinentiemateriaal hangt af van uw persoonlijke situatie en de hoeveelheid urine die u verliest. Voor licht urineverlies kunnen inlegkruisjes voldoende bescherming bieden, terwijl zwaarder urineverlies vraagt om producten met een hoge absorptiegraad.

Om uw keuze makkelijker te maken, biedt HulpmiddelOnline u een handige keuzehulp. Hiermee ontdekt u eenvoudig welk TENA-product het beste bij uw situatie past. Deze keuzehulp wijst u in de richting van het juiste soort product aan de hand van gerichte vraagstellingen. 

Onthoud dat de mate van urineverlies kan variëren. Het incontinentiemateriaal van TENA dat vandaag voor u geschikt is, moet mogelijk worden aangepast naarmate uw situatie verandert.