Kenniscentrum m.b.t. incontinentie

Op deze pagina treft u verwijzingen aan naar nuttige artikelen omtrent incontinentie, de blaas en handige tips m.b.t. incontinentie en hoe u er mee om kunt gaan. Vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!


Diverse blogs over incontinentie, onder andere;

  • Wat is incontinentie
  • Incontinentie na een bevalling
  • Incontinentie na een operatie
  • Ontlastingsincontinentie
  • Urge-incontinentie
  • Reflexincontinentie
  • Mogelijke behandelingen en medicatie
  • Oorzaken

Verschillende soorten incontinentie

Er bestaan verschillende soorten incontinentie. Wanneer u ongewenst urine verliest is het goed om te weten van welke soort u last heeft. Op die manier is de oorzaak ook makkelijker te achterhalen en weet u beter waar u rekening mee dient te houden. De soorten incontinentie worden in dit artikel uitgelegd.

Urge incontinentie: wat is het, wat is de oorzaak en hoe te behandelen?

Wanneer u last heeft van urge incontinentie kunt u moeilijk uw plas ophouden. U kunt dan in één keer de aandrang krijgen om te moeten plassen waarbij het vaak te laat is om het toilet nog te halen. Deze vorm van incontinentie wordt ook wel aandrangincontinentie genoemd en hoewel het meer bij vrouwen voorkomt kunnen mannen er ook last van hebben. Ga naar het volledige artikel....

Tips voor incontinentie en dementie

Incontinentie kan voorkomen op alle leeftijden maar zeker wanneer mensen ouder worden komt het vaak voor. Dit kan erg vervelend zijn, vooral als de persoon in kwestie het allemaal niet meer zo goed weet. Dementie en incontinentie is een lastige combinatie, toch hebben we wat tips voor u om het zo draaglijk mogelijk te maken. Voor beide partijen. Lees verder..

5 Tips om 's nachts minder last te ervaren van urineverlies

Urineverlies in de nacht is iets wat regelmatig voorkomt maar waar veel mensen zich voor schamen. Gelukkig zijn er wel een aantal manieren om urineverlies ‘s nachts te verminderen of om er minder last van te ervaren. In dit artikel leest u 5 tips om de nacht beter door te komen.

Incontinentie en een dagje op pad, dit is waar u rekening mee moet houden

Wanneer u last heeft van ongewenst urineverlies kan het steeds moeilijker worden om een dag iets buiten de deur te doen. Want stel voor dat je onderweg een ongelukje krijgt, of dat je niet op tijd het toilet kunt halen. Allemaal doemscenario’s die zich kunnen afspelen waardoor de spanning oploopt en het verlaten van het huis steeds moeilijker wordt. Zonde is dat! Want u wilt zich toch niet tegen laten houden door urineverlies? Er is zoveel leuks in het leven om van te genieten, zonde om binnen te blijven. Daarom leest u in dit artikel een aantal tips die het net wat makkelijker maken om een dag op pad te gaan.

Alles over de werking van de blaas

Wanneer u last heeft van incontinentie is het goed om te weten hoe de blaas nou eigenlijk werkt. Dit kan het makkelijker maken om uw probleem te begrijpen. In dit artikel gaan we dieper in op wat de blaas is, hoe het werkt, wat er in uw lichaam gebeurt als u plast en welke problemen er kunnen optreden. Daarnaast delen we nog extra informatie over ongewenst urineverlies en wat u dan het beste kunt doen. Lees verder..

Stressincontinentie; oorzaken en tips

Hoe vervelend deze vorm van incontinentie ook is, er zijn gelukkig wel wat manieren om de klachten zelf te verlichten. Oefeningen die u gemakkelijk vanuit huis kunt uitvoeren om op deze manier minder last te ervaren van stressincontinentie.

Voordat we tips gaan geven om minder last te ervaren van inspanningsincontinentie is het wellicht handig om te weten wat er precies in het lichaam gebeurt en waarom u ongewenst urine verliest. Lees hier verder..


Bekijk hier ook verschillende blogs met handige tips bij incontinentieKeuzehulp