TENA Comfort voor zowel mannen als vrouwen.

11
TENA Comfort artikelen kopen? Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen discreet thuisbezorgd! Gratis verzending al vanaf € 20,00. Lees verderop alles over TENA Comfort.
Lees meer
Sorteren op:

TENA Comfort

TENA Comfort is een lijn van inleggers die geschikt is voor zowel dames als heren met matige tot zware incontinentie. De inleggers kunnen dus worden gebruikt voor het verlies van scheuten urine, maar ook wanneer u regelmatig de gehele blaasinhoud kwijtraakt. TENA Comfort wordt een tweedelig systeem genoemd. Naast deze inlegger heeft u ook een nauw aansluitende onderbroek (met of zonder pijpen) of een stretch- of fixatiebroekje nodig. De TENA Comfort heeft een prettige pasvorm, waardoor het goed op uw lichaam aansluit en u de benodigde bescherming kan bieden. Het komvormige ontwerp beschermt extra goed tegen doorlekken.

Voor wie is TENA Comfort geschikt?

Is TENA incontinentiemateriaal voor matig urineverlies, zoals de TENA Pants, niet meer afdoende voor u, maar is het gebruik van een slip of een flexproduct een te grote overgang omdat deze te veel doen denken aan zeer zware incontinentie en luiers zoals die door baby’s worden gedragen? TENA Comfort is geschikt voor personen die last hebben van matig tot zwaar urineverlies, maar liever geen producten met een band zoals de TENA Flex willen gebruiken. In plaats daarvan geven zij de voorkeur aan een sterk absorberend verband dat maximaal beschermt tegen doorlekken en het gewenste comfort biedt.

Ook wanneer u beperkt mobiel bent en vaak stilzit, bijvoorbeeld omdat u in een rolstoel zit, is de TENA Comfort een uitkomst. Enkel wanneer u erg beweeglijk bent, bijvoorbeeld omdat u veel op uw stoel schuift of in bed erg onrustig bent, bestaat er met een inlegger een wat aannemelijker risico op doorlekken. Draagt u een stoma of katheter, dan is de TENA Comfort wederom een geprefereerde keuze. Dit omdat dit TENA incontinentiemateriaal geen rand of band heeft die daarop drukt. Door voor een grote inlegger te kiezen, zit u de katheter of de stoma niet in de weg.

De verschillende soorten TENA Comfort

Net zoals binnen de andere productlijnen van TENA heeft u ook binnen de lijn van TENA Comfort de keuze uit verschillende varianten. Zo is er de TENA Comfort Normal (1200 milliliter), TENA Comfort Plus (1600 milliliter), TENA Comfort Extra (1900 milliliter), TENA Comfort Super (2200 milliliter), TENA Comfort Maxi (2900 milliliter) en TENA Comfort Ultima (3500 milliliter). De eerste vier hebben een lengte van 64 centimeter, terwijl de Maxi en Ultima een lengte van 67 centimeter hebben. De verpakkingen TENA Comfort bevatten respectievelijk 42, 46, 40, 36, 28 en 17 stuks.

Over de maat van TENA Comfort

Vaak leeft bij mensen de aanname dat naarmate de incontinentie zwaarder wordt, de hele range van TENA Comfort producten zal worden doorlopen. Dit is echter niet het geval. Wanneer u zelf namelijk fijn gebouwd bent zal een Maxi of Ultima verband altijd veel te groot zijn. Het doorlopen van de range TENA Comfort producten kan dus alleen wanneer alle verbanden geschikt zijn voor uw lichaamsomvang.

Hiervoor bestaat een handige vuistregel: zolang het materiaal onder uw taille blijft zitten, kan het gedragen worden. Zo niet, dan dient u toch te overwegen om op een Slip of Flex over te stappen. Het is niet de bedoeling dat de inlegger van uw navel tot uw onderrug reikt.

  Absorptievermogen Lengte Aantal stuks
TENA Comfort Normal 1200 ml 64 cm 42
TENA Comfort Plus 1600 ml 64 cm 46
TENA Comfort Extra 1900 ml 64 cm 40
TENA Comfort Super 2200 ml 64 cm 36
TENA Comfort Maxi 2900 ml 67 cm 28
TENA Comfort Ultima 3500 ml 67 ml 17

 

Huidvriendelijk incontinentiemateriaal

De TENA Comfort is uitgebreid getest op huidvriendelijkheid. De inleggers zijn voorzien van de voor TENA bekende FeelDry technologie, die ervoor zorgt dat urine direct naar de kern wordt afgevoerd en in een gel wordt omgezet, waarna het niet meer in contact kan komen met de huid. Ook is de buitenkant van de TENA Comfort gemaakt van ConfioAir, dit is ademend materiaal dat als katoen aanvoelt. Ook op deze manier blijft uw huid droog en zodoende vrij van irritaties zoals jeuk en roodheid.

Bescherming tegen vervelende geurtjes

Veel mannen en vrouwen die last hebben van urineverlies maken zich zorgen over eventuele nare geurtjes. Een logische zorg, maar hier hoeft u met het dragen van TENA Comfort niet aan te denken. De inlegger is namelijk voorzien van een Odour Neutralizer, een technologie die er specifiek op is gericht ammoniakgeurtjes te voorkomen. Doordat de urine die u verliest direct door de absorberende korrels van het product worden geabsorbeerd en vastgehouden, krijgt deze geen kans om in contact te komen met de buitenlucht en zo onaangename ammoniakluchtjes te produceren.

Instructies voor het aanbrengen van TENA Comfort

De TENA Comfort kunt u zowel staand als liggend aantrekken. Zorgt u er in beide gevallen voor dat het ondergoed reeds tot kniehoogte is opgetrokken. Vervolgens opent u het verband, trekt u het wat uit elkaar en plaatst u het aan de voorkant van uw lichaam. Daarna haalt u het zigzaggend tussen uw benen door en plaatst u het aan de bilzijde. Brengt u de TENA Comfort al liggend aan, dan dient u van de ene op de andere zij te rollen om uw ondergoed goed over het verband te kunnen plaatsen.

Regelmatig vraagt men zich ook af op welke positie het verband precies geplaatst dient te worden om u maximaal droog en beschermd te houden. Hierin bestaat een verschil tussen mannen en vrouwen. Draagt u als vrouw de TENA Comfort, plaatst u dan een derde van het verband aan de voorkant en twee derde op de billen. Voor mannen geldt dat zij de helft vooraan dragen en de helft achteraan op de bilzijde. Bekijk ook de instructievideo's onderaan deze pagina.

De voor- en achterkant van het inlegverband

Het TENA Comfort verband is in tegenstelling tot de Flexlijn niet symmetrisch. Dat wil zeggen dat er dus een duidelijke voor- en achterkant in is aangebracht. Dit zult u direct zien wanneer u het verband uit de verpakking haalt en openvouwt. De kleine ronding plaatst u aan de voorzijde van uw lichaam en de grote ronding plaatst u op de billen. In de praktijk blijkt dat dit voor vrouwen logischer aanvoelt dan voor mannen.

Mannen zijn namelijk nogal eens geneigd om juist de grote ronding aan de voorkant aan te brengen, zodat er zich dan meer materiaal rond de penis bevindt. Dit geeft hen een veiliger gevoel. Dit hoeft echter niet per definitie het geval te zijn; de absorberende korrels die verantwoordelijk zijn voor het voorkomen van doorlekken, zijn gelijk over het gehele product verspreid. Er zijn er dus niet meer in de grote dan in de kleine ronding aanwezig. Merkt u toch dat het voor u beter werkt om meer materiaal aan de voorzijde te hebben, dan kunt u het product altijd nog omdraaien.

De inlegger dragen met stretchbroekje of nauwsluitend ondergoed

Om ervoor te zorgen dat de TENA Comfort inlegger goed op zijn plaats blijft zitten en u zodoende maximale bescherming kan bieden, is het belangrijk om hier overheen ten minste nauwsluitend ondergoed te dragen. Dit kan ondergoed met of zonder pijpen zijn. Nog beter is het om een stretchbroekje te dragen, dat hier speciaal voor gemaakt is. Stretchbroekjes worden ook wel fixatiebroekjes genoemd. Ze zijn goed geventileerd en zitten comfortabel. De maat van het verband dat u draagt, speelt geen rol. Een fixatiebroekje weet het altijd op zijn plaats te houden.

Er bestaan zowel wegwerp stretchbroekjes als herbruikbare stretchbroekjes. De herbruikbare TENA fixatiebroekjes kunt u op zestig graden wassen en op een lage temperatuur in de wasdroger drogen. Zo zullen ze hun vorm behouden. De broekjes zijn overigens zeer elastisch, waardoor zij overal even goed aansluiten en niet op slechts een aantal plekken drukpunten veroorzaken die het draaggemak verminderen. De broekjes zien eruit als gewoon ondergoed, iets wat zowel mannen als vrouwen met urineverlies prettig vinden omdat ze zo in een zo min mogelijke mate met hun incontinentie worden geconfronteerd.

Hoe is de TENA Comfort opgebouwd

Net als alle andere TENA incontinentiematerialen is ook de TENA Comfort opgebouwd uit verschillende lagen. De zogeheten ‘nonwoven’ bovenlaag is een zeer dun kunststof laagje waar de urine direct doorheen trekt. Trechtervormige cellen leiden deze snel naar de productkern, waar zich twee lagen papierpulp met daartussen superabsorberende kunststof korrels bevinden. Deze korrels zetten de urine om in een gel, zodat het niet meer uit het materiaal kan ontsnappen. Dezelfde korrels verhinderen de ontwikkeling van nare geurtjes. Speciaal voor de oudere kwetsbare huid weet de ProSkin serie het natuurlijke microklimaat nog beter te behouden.

De urine-indicator

Het extra prettige van het TENA Comfort verband is het feit dat deze over twee urine-indicatoren beschikt. Deze lopen geheel van de voorkant naar de achterkant van het verband. Wanneer u uw TENA Comfort uit de verpakking haalt, ziet u dat de streep geel van kleur is. Naarmate het materiaal verzadigder raakt, vervaagt deze kleur beetje bij beetje. Ook bevindt er zich aan de buitenkant van het product een urine-indicator. Door blauw te kleuren, geeft deze aan dat het tijd is om de TENA Comfort te vervangen. Andere materialen zoals TENA Pants, hebben dit niet.

Het belang van een droge huid

Het feit dat TENA gebruikmaakt van superabsorberende korrels en een urine-indicator, zorgt ervoor dat u maximaal beschermd bent tegen doorlekken. Echter hebben deze factoren nog een andere, prettige bijkomstigheid. Uw huid blijft namelijk droog en daardoor in een goede conditie. Een huid die langdurig in contact komt met vocht, kan namelijk last gaan krijgen van pijn, jeuk en roodheid. Ook heeft TENA ervoor gezorgd dat zijn producten ademend zijn. Doordat de huid niet gaat zweten, kan zijn gezondheid worden gewaarborgd.

Verband dat zich makkelijk laat verwisselen, ook buitenshuis

Bent u mobiel en nog regelmatig buitenshuis te vinden? Het prettige van een TENA Comfort inlegger is dat deze zich ook makkelijk laat verwisselen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de pants, die zich weliswaar probleemloos laten verwijderen, maar het de drager iets moeilijker maken om een schone aan te trekken. Voor het verwisselen van de TENA Comfort hoeft u uw ondergoed niet te verwijderen. Dit spreekt een groot deel van de gebruikers aan. Een gebruikte TENA Comfort vouwt u op en deponeert u in de sanitairemmer.

Voor ontlastingsincontinentie

De TENA Comfort is niet alleen geschikt wanneer u urine verliest, maar ook wanneer u ontlasting of beiden verliest. Doordat het verband over een breed deel beschikt dat u op de billen plaatst, is er voldoende materiaal aanwezig om uw ontlasting tegen te houden. De meeste mensen die last hebben van ontlastingsincontinentie kiezen voor de grotere maten TENA Comfort. Zo voelen zij zich nog zekerder van het feit dat hun billen goed bedekt zullen zijn. Uiteraard verwisselt u de TENA Comfort na het ongewild verliezen van ontlasting uit hygiënisch oogpunt zo snel mogelijk.

Automatische herhaalservice voor TENA Comfort

Gebruikt u TENA Comfort op regelmatige basis? Dankzij de handige Herhaalservice hoeft u niet elke keer opnieuw te denken aan het plaatsen van een bestelling. In plaats daarvan krijgt u uw producten automatisch periodiek opgestuurd. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Ook instellen? Onze klantenservice is op werkdagen tussen 08.00 en 20.00 bereikbaar via het telefoonnummer 0031 85 7733772 en helpt u graag!

 

TENA Comfort instructievideo's

Bekijk hier onze nieuwste instructievideo's voor het aanleggen van TENA Comfort. Dit kan zowel staand als liggend erg gemakkelijk.

Staand:


Liggend:

 

Veelgestelde vragen over de TENA Comfort

Voor wie zijn de TENA Comfort artikelen geschikt?

TENA Comfort producten zijn geschikt voor mannen en vrouwen die last hebben van matig tot zwaar(der) urineverlies maar liever geen product met band willen gebruiken.

In welke maten zijn de TENA Comfort artikelen beschikbaar?

TENA Comfort artikelen zijn niet maat afhankelijk omdat ze geen heupband hebben en daardoor door iedereen te gebruiken.

Kan ik TENA Comfort artikelen vergoed krijgen van de verzekering?

TENA Comfort kunnen soms vergoed worden door de zorgverzekering. Vaak gaat dit wel van uw eigen risico af.

Wat is het hoogste absorptielevel van de TENA Comfort?

De TENA Comfort Ultima kan maar liefst 3500 ml vocht hebben en is daarmee het zwaarste Comfort artikel.

Is de TENA comfort ook geschikt voor ontlasting?

U kunt de TENA comfort ook gebruiken als u te maken heeft met het verlies van ontlasting. U hoeft hiervoor echter niet perse de Ultima te nemen. Vaak is echt lichter TENA comfort artikel al voldoende. Lees hier in dit blog alles over.

Kan ik TENA Comfort ook automatisch periodiek opgestuurd krijgen?

TENA Comfort artikelen worden met onze handige herhaalservice vaak automatisch periodiek geleverd om er zeker van te zijn dat u nooit zonder komt te zitten.

Hoe weet ik wanneer de TENA Comfort verzadigd is?

De TENA Comfort heeft de unieke Easy Select kleurcodering waarmee u gemakkelijk kunt zien of het vervangen moet worden.