TENA Comfort Extra ProSkin
TENA Comfort Extra ProSkin 25,95

TENA Comfort Extra ProSkin

25,95

TENA Comfort Extra ProSkin is een sterk absorberend inlegverband dat gebruikt wordt in combinatie met een netbroekje of nauwsluitend ondergoed. Geschikt voor zwaar urineverlies.

Op voorraad
  • Koop 3 voor €22,06 per stuk en bespaar 15%
ZI-nummer: 753040
EAN: 7322540696196
SKU: 759002
  • Altijd 100% discrete verzending
  • Gratis levering vanaf € 50,00
  • Voor 23:59 uur besteld, vandaag verzonden
Informatie

TENA Comfort Extra

De TENA Comfort Extra is de op twee na ‘lichtste’ inlegger van de Comfortlijn van dit merk en is in staat 1600 milliliter aan urine te absorberen en uw huid daarbij droog en zodoende vrij van irritaties te houden. De TENA Comfort Extra is bedoeld voor dames en heren bij wie sprake is van matige tot zware incontinentie en die regelmatig flinke scheuten of hun gehele blaasinhoud verliezen. Ook als u verminderd mobiel bent, is de TENA Comfort Extra een prettig product dat zowel door uzelf als door een verzorger kan worden aangebracht.

U draagt het verband in strak ondergoed of een speciaal daarvoor ontwikkeld fixatiebroekje. Zo blijft het goed op zijn plaats zitten. Het verband is niet symmetrisch; het uiteinde met de kleine ronding plaatst u aan de voorzijde van uw lichaam. De grote ronding laat u over uw billen heen vallen. Het sterk absorberende karakter van de TENA Comfort Extra en de urine-indicator waarmee het product is uitgerust, geven u dag en nacht maximale bescherming tegen doorlekken. Een verpakking TENA Comfort Extra bevat 46 inlegverbanden.

Absorptievermogen 1900 ml 
Lengte van het verband 64 cm
Inhoud 46 stuks
Geschikt voor Mannen en vrouwen
   


Hoe draagt u de TENA Comfort Extra?

De TENA Comfort Extra is voor zowel dames als heren geschikt, maar dient door hen wel op een andere manier te worden gedragen. Zo dienen dames die dit verband wegens urineverlies dragen een derde van het materiaal aan de voorzijde van hun lichaam te plaatsen en twee derde aan de achterzijde. Heren zorgen ervoor dat het materiaal evenredig is verdeeld over beide zijden van het lichaam. De verschillende draaginstructies hebben te maken met de lichaamsanatomie.

Specifiek advies voor heren

Niet zelden zijn mannen geneigd om meer materiaal rond hun penis te plaatsen. Merkt u dat dit effectiever is omdat u vaak plotseling grote hoeveelheden verliest, dan kunt u dit zo blijven doen. Probeert u echter altijd eerst de reguliere manier van dragen uit, die u het meeste draagcomfort geeft. Weest u zich er ook van bewust dat de absorberende kunststof korrels gelijk zijn verdeeld over het materiaal. Naar verhouding bevinden zich in het bredere deel van de TENA Comfort Extra niet meer korrels.

Het plaatsen van de inlegger

Wanneer u dit product van TENA Comfort uit de verpakking haalt en openvouwt, ziet u vanzelf dat deze niet symmetrisch is. U kunt de inlegger zowel staand als liggend bij uzelf (laten) aanbrengen. U begint altijd met het plaatsen van de kant met de kleine ronding aan de voorzijde van uw lichaam, waarna u de TENA Comfort Extra zigzaggend door uw benen naar de achterzijde trekt. Wanneer u ervoor heeft gezorgd dat de brede achterzijde goed tegen uw billen aan is geplaatst, plaatst u uw ondergoed eroverheen.

Zoals al eerder genoemd, dient u de TENA Comfort Extra in combinatie met zeer nauwsluitend ondergoed (met of zonder pijpen) te dragen, of een speciaal fixatiebroekje aan te schaffen. Deze worden ook wel stretchbroekjes genoemd. Er bestaan broekjes voor eenmalig gebruik, maar tevens kunt u een herbruikbare variant aanschaffen. Deze wast u na het dragen op zestig graden en kunt u in de wasdroger op een lage temperatuur drogen. Nauwsluitend ondergoed of fixatiebroekjes zijn van groot belang bij het dragen van de TENA Comfort Extra. Zij zorgen ervoor dat het materiaal niet verschuift.

Benieuwd hoe moet TENA Comfort Extra liggend aangelegd moet worden?

Bekijk hier onze nieuwe instructievideo speciaal voor het aanleggen van de TENA Comfort bij de hulpbehoevende in liggende positie.

 

 

Bekijk hier hoe de TENA Comfort Extra staand aangelegd moet worden.

 

Over het absorptievermogen van de TENA Comfort Extra

Zoals eerder al genoemd, betreft het absorptievermogen van de TENA Comfort Extra een hoeveelheid van 1900 milliliter. Als we dit afzetten tegen het feit dat een gemiddeld volwassen persoon verspreid over de dag ongeveer 1500 milliliter urine uitscheidt, zou dit u kunnen doen denken dat u de TENA Comfort Extra dus ook twee dagen kunt gebruiken. Echter is dit niet het geval en is het noodzakelijk het materiaal om verschillende redenen frequenter te verwisselen.

Het absorptievermogen van 1900 milliliter is namelijk middels tests in laboratoria vastgesteld, waar het TENA incontinentiemateriaal aan een steeds groter hoeveelheid vocht werd onderworpen om te kunnen nagaan hoeveel deze kunnen absorberen zonder dit daarna weer los te laten. In de praktijk betekent dit echter dat een inlegger zoals de TENA Comfort Extra ook steeds iets zwaarder zal worden. Wanneer u enkele malen uw gehele blaasinhoud in het product hebt geleegd, beïnvloedt dit het draagcomfort. Ook kan een optimale werking van de Odour Neutralizer, de technologie die het ontstaan van nare geurtjes verhindert, na een draagtijd van twaalf uur niet meer worden gegarandeerd. 

Automatische herhaalservice voor TENA Comfort Extra

Draagt u de TENA Comfort Extra met regelmaat en vindt u het prettig om niet telkens te hoeven denken aan het plaatsen van een online bestelling of het bezoeken van uw supermarkt of drogisterijketen? Schakelt u dan onze automatische herhaalservice in. Hiermee wordt de door u gewenste hoeveelheid periodiek automatisch bij u thuis geleverd zonder dat u hiervoor elke keer een bestelling hoeft te doen. Om de herhaalservice voor de TENA Comfort Extra in te schakelen kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Overige informatie
MDR informatie
Reviews
10 / 10
A.L. uit Nederland 12 Augustus 2023

Voor mij niet geschikt. Deze mate van bescherming heb ik niet nodig. Voor noodgeval, b.v. langdurig onderweg en daardoor onzeker. Nog niet toegepast en hopelijk voorlopig niet nodig. Goede informatie over producten.
..

10 / 10
Maria uit Nederland 27 Februari 2023

Goed materiaal en bestelling altijd goed

10 / 10
Heidi uit Nederland 29 Juli 2022

Zit goed en comfortabel

10 / 10
J-w uit Nederland 13 November 2020

Zit heerlijk en neemt genoeg op

10 / 10
I.santana uit Velsen 21 November 2018

Dank u!