TENA Flex Ultima 17/ 20 stuks (S t/m XL)
TENA Flex Ultima 17/ 20 stuks (S t/m XL) 28,95

TENA Flex Ultima 17/ 20 stuks (S t/m XL)

28,95

TENA Flex Ultima is een extreem sterk absorberend verband voor zowel mannen als vrouwen. Inhoud: S/ M/ L 20 stuks per verpakking. XL 17 stuks per verpakking.

Op voorraad
 • Koop 2 voor €26,06 per stuk en bespaar 10%
 • Koop 4 voor €23,16 per stuk en bespaar 20%
ZI-nummer: 725130
EAN: 7322540884814
SKU: 725130
 • Altijd 100% discrete verzending
 • Gratis levering vanaf € 50,00
 • Voor 23:59 uur besteld, vandaag verzonden!
Informatie

TENA Flex Ultima (S t/m XL)

De TENA Flex Ultima is een super absorberend verband met tailleband dat voor zeer zwaar urineverlies is bedoeld. Dat wil zeggen: wanneer u zeer regelmatig grote hoeveelheden urine in één keer verliest. De TENA Flex Ultima  heeft een dubbele absorptiekern en weet maar liefst 4290 milliliter aan urine op te nemen. Dankzij het symmetrische ontwerp kan het verband zowel aan de buik- als de rugzijde worden vastgeplakt. Zodoende wordt het ook vaak door zorgverleners gebruikt. De Flex Ultima is ook geschikt voor mannen en vrouwen die beperkt mobiel of bedlegerig zijn.

Een verband met maximaal aanleg- en draaggemak

De TENA Flex Ultima beschikt over een geïntegreerde ComfiStretch tailleband inclusief klittenbandsluiting. Dit maakt het verwisselen van het materiaal een stuk gemakkelijker. Dit geldt niet alleen voor uzelf, maar ook voor verzorgenden die de Flex Ultima bij u aanleggen. De ConfioAir zorgt ervoor dat het verband geheel ademend is en zo uw huidgezondheid gewaarborgd blijft. Een verpakking TENA Flex Ultima van maat S, M of L bevat 20 verbanden. Een verpakking XL verbanden bevat 17 stuks.

Welke maat TENA Flex Ultima heb ik nodig?

Al het TENA incontinentiemateriaal is opgedeeld in verschillende confectiematen. Dit geldt ook voor de TENA Flex lijn. De kleinste beschikbare maat is ook binnen de TENA Flex Ultima lijn maat S. Deze is geschikt voor een heupomvang van 61 tot 87 centimeter. Maat M is voor mannen en vrouwen met een heupomvang tussen de 71 en 102 centimeter, maat L past bij een heupomvang tussen de 83 en 120 centimeter en maat XL is voor personen met een heupomvang tussen de 105 en 153 centimeter. Uw heupomvang kunt u zelf met een meetlint opmeten.

  Heupmaat Absorptievermogen
TENA Flex Ultima Small 61 - 87 cm 4290 ml
TENA Flex Ultima Medium 71 - 102 cm 4290 ml
TENA Flex Ultima Large 83 - 120 cm 4290 ml
TENA Flex Ultima Extra Large 105 - 153 cm 4290 ml

 

Aanleginstructies

Wie de TENA Flex Ultima voor het eerst gebruikt, heeft vaak de aanleginstructies nodig die op het product staan afgebeeld. Echter wordt dit voor de meeste personen al na een paar maal een routinematige klus. Ten eerste vouwt u de TENA Flex Ultima open en vouwt u het in de lengte in een gootvorm; zo komen de elastische antilekrandjes goed omhoog. Vervolgens haalt u de band los en brengt u deze rond uw taille aan. U sluit hem met de klittenbandsluiting.

De volgende stap betreft het zigzaggend tussen uw benen door trekken van het verband. Het is belangrijk dat u de TENA Flex Ultima stevig genoeg omhoog trekt, zodat het goed in uw liezen kan aansluiten. Voorkomt u dat er plooien in het verband ontstaan. Het uiteinde van het opgetrokken verband bevestigt u middels het klittenband aan de tailleband van de TENA Flex Ultima. U kunt het verband overigens meerdere malen openen en sluiten, bijvoorbeeld vanwege toiletbezoek.

Zie ook de volgende instructievideo voor de TENA Flex Ultima:

 

Verband met een driedubbele bescherming

De TENA Flex Ultima staat bekend om zijn superieure absorptievermogen en houdt u optimaal droog. Niet alleen voorkomt dit doorlekken, maar ook eventuele huidirritaties. Doordat de TENA Flex Ultima de urine bij urineverlies snel afvoert naar de productkern en het verband ademend is, blijft uw huid droog. In combinatie met speciale reinigingsproducten voor de huid van de intieme zone blijft zijn gezondheid gewaarborgd. De Odour Neutralizer voorkomt de verspreiding van ammoniakgeurtjes.

De TENA Flex Ultima ’s nachts dragen

Wanneer u last heeft van incontinentie, vragen ook de nachten om wat extra aandacht. Om de nachten droog door te komen en zo door te kunnen slapen, is het belangrijk dat u materiaal draagt dat u urenlange bescherming kan bieden. De TENA Flex Ultima voldoet aan deze behoefte en zal, ook wanneer u meerdere keren uw gehele blaasinhoud verliest, alles kunnen opvangen. De pasvorm en de nauwe aansluiting op uw lichaam zorgen ervoor dat ook (veelvuldig) draaien en woelen in uw slaap geen probleem vormt voor de Flex Ultima.


De TENA Flex Ultima (S t/m XL) en eventuele vergoedingen

Zoals u wellicht weet, is incontinentiezorg in het basispakket van de Zorgverzekeringswet opgenomen. Echter worden alleen hulpmiddelen door bij hen gecontracteerde zorgverleners door de zorgverzekeraar vergoed. Ook dient u daarbij eerst uw eigen risico te gebruiken. Veel mannen en vrouwen met incontinentie kiezen er om die reden voor om hun incontinentieverband naar keuze zelf in de winkel aan te schaffen of online te bestellen. Zij verkiezen het dragen van het voor hen prettigste product belangrijker dan de bijbehorende kosten. Meer over de mogelijkheden omtrent vergoedingen van de verzekering leest u in dit blog.

Kenmerken van de TENA Flex Ultima op een rijtje

 • Gemakkelijk en ergonomisch te verschonen
 • Geschikt voor mannen en vrouwen
 • Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid en huid veiligheid
 • Ademend materiaal
 • Discrete bescherming tegen doorlekken, een vochtig gevoel en vervelende geurtjes
 • Herkenbaar product dankzij de kleurcode en maat vermelding
 • Verkrijgbaar in maat S, M, L en XL
 • Vochtindicator
 • Maat S, M en L hebben 20 stuks per verpakking, maat XL 17 stuks
 • Vochtopname: 4290 ml


TENA Flex Ultima kopen en automatische herhaalservice

Bent u een regelmatige gebruik(st)er van de TENA Flex? Om niet elke keer aan winkelbezoek of het opnieuw plaatsen van een online bestelling te hoeven denken, kunt u onze herhaalservice inschakelen. Hiermee krijgt u de door u gewenste hoeveelheid verpakkingen TENA Flex Ultima automatisch periodiek opgestuurd zonder dat heir extra kosten aan verbondne zijn. Voorafgaand aan elke verzending krijgt u van ons een bevestiging. De automatische herhaalservice voor TENA Flex Ultima opzeggen of aanpassen kan op elk gewenst moment. Om in te schaken neemt u contact met ons op. Wij helpen u natuurlijk graag!

Overige informatie
MDR informatie
Reviews
10 / 10
Elaine uit Nederland 22 Augustus 2022

Mijn man heeft in de nacht last van incontinentie en werd elke ochtend drijfnat wakker, welk product ik ook gebruikte. Maar deze luiers zijn prima! Makkelijk om te doen en ook goed verstelbaar. Ik ben erg blij met deze aankoop!

8 / 10
jan uit Nederland 15 November 2021

goede voorlichting, snelle anonieme bezorging kwaliteit wat wil je nog meer goed zo

10 / 10
LUC uit België 27 Februari 2021

UITSTEKEND!

10 / 10
Antje uit Nederland 10 Januari 2021

Had toch beter met de plakstrip kunnen nemen
Ervaar bij deze lekkage

10 / 10
J uit Nederland 10 Januari 2021

Goed sluitende inco en goede vochtopnamd.

10 / 10
A. uit Nederland 18 Juni 2020

Het product is makkelijk in gebruik en werkt heel ghoed

10 / 10
F uit Nederland 11 Mei 2020

Zitten erg fijn, en makkelijk te verstellen en te verwisselen

10 / 10
petra uit Nederland 24 Oktober 2019

Prima

10 / 10
robin uit rosmalen 04 Januari 2019

ik gebruik ze in de avond en nacht
goede bescherming en lekken niet door