TENA TENA Flex Ultima  Small ProSkin
TENA Flex Ultima Small ProSkin 28,95

TENA Flex Ultima Small ProSkin

28,95

TENA Flex Ultima Small is een extreem sterk absorberend verband voor zowel mannen als vrouwen. Maat smaal is geschikt voor personen met een heupmaat van 61 tot 87 cm.

Op voorraad
  • Koop 2 voor €26,06 per stuk en bespaar 10%
  • Koop 4 voor €23,16 per stuk en bespaar 20%
ZI-nummer: 725130
EAN: 7322540884814
SKU: 725130
  • Altijd 100% discrete verzending
  • Gratis levering vanaf € 50,00
  • Voor 23:59 uur besteld, vandaag verzonden
Informatie

 

   
Heupmaat 61 - 87 cm
Absorptievermogen 4290 ml
Aantal per verpakking 20
Geschikt voor Mannen en vrouwen

 

TENA Flex Ultima Small (S)

De TENA Flex Ultima Small is een ergonomisch verband dat ontwikkeld werd voor heren en dames met zeer zware incontinentie én hun verzorgers. Zij kunnen het verband dankzij het handige design op verschillende manieren en onder minder belasting bij u aanleggen. De TENA Flex Ultima S is materiaal voor personen die bedlegerig zijn of een beperkte mobiliteit hebben. Maat S is geschikt voor personen met een heupomvang tussen de 61 en 87 centimeter. De urine-indicator aan de buitenzijde van het product vertelt u op tijd wanneer het verband is verzadigd.

De drievoudige bescherming die de TENA Flex Ultima S u biedt

De TENA Flex Ultima S draagt u in de eerste plaats uiteraard om doorlekken en vervelende ongelukjes te voorkomen. Het sterk absorberende materiaal voert uw urine zo snel mogelijk af en laat deze niet meer ontsnappen. De snelle afvoer in combinatie met het ademende karakter van de TENA Flex Ultima S houdt uw huid droog en dus gezond. Het risico op jeuk, roodheid en irritaties wordt zodoende drastisch verkleind. De Odour Neutralizer zorgt ervoor dat ammoniakgeurtjes geen kans krijgen om zich te verspreiden.

Waarom zou ik de TENA Flex Ultima Small boven de TENA Pants verkiezen?

De TENA Pants behoren tot het meest gebruikte TENA Incontinentiemateriaal. De broekjes zijn sterk absorberend en zien eruit en dragen als gewoon ondergoed. Echter worden pants met elastiek op uw lichaam vastgemaakt. Alhoewel dit elastiek stevig is, heeft dit boven een opname van anderhalve liter een lastig bijeffect: het heeft de neiging om te gaan afzakken. De TENA Flex Ultima S kan veel grotere hoeveelheden urine aan en blijft moeiteloos op zijn plek zitten.

SAP korrels

De superieure absorptie van de TENA Flex Ultima S -de Ultima-lijn heeft het sterkste absorptievermogen van alle Flex-producten- kan worden verklaard door de super absorberende korrels (SAP) die zich in de wattenpulp bevinden. Deze kunststof korrels zijn in staat om vele malen hun eigen gewicht aan urine op te nemen. Ze zijn over de gehele TENA Flex Ultima S verspreid, waardoor zaken als bewegen of woelen in uw slaap geen probleem vormen. De korrels zorgen ervoor dat het verband ook aanzienlijk dunner is dan u wellicht had verwacht en discreet kan worden gedragen.

TENA Flex Ultima S: de maat

Zoals al genoemd is de TENA Flex Ultima S geschikt voor mannen en vrouwen die een heupomvang tussen de 61 en 87 centimeter hebben. Twijfelt u tussen twee maten? Probeert u dan altijd eerst de kleinste uit. Het is van belang dat het materiaal goed aansluit en er geen ruimtes en plooien ontstaan. Dit maakt de kans op doorlekken namelijk groter.  Het is een foutieve gedachte dat een grotere maat een hoger absorptievermogen heeft. Alle verbanden uit de TENA Flex Ultima lijn hebben hetzelfde vermogen.

Verband inclusief urine-indicator

Of het verband zijn maximale absorptievermogen heeft bereikt, vertelt de urine-indicator u. Deze wordt ook wel vochtindicator genoemd en bevindt zich aan de buitenkant van de TENA Flex Ultima. Omdat deze zich aan de buitenkant bevindt, hoeft u (of uw verzorger) het verband niet onnodig te openen. Trekt u de TENA Flex Ultima Small aan, dan is de indicator nog geel van kleur. Zodra deze verzadigd raakt, verandert de kleur van geel naar blauw. Zo hoeft u zich er met de TENA Flex Ultima Small nooit zorgen om te maken of u het risico op doorlekken loopt.

Zelf aanleggen of door een zorgverlener laten doen

De TENA Flex Ultima S kunt u bij uzelf aanleggen, maar is ook aanbevolen incontinentiemateriaal voor wie last heeft van zeer zwaar urineverlies en het verband door een verzorger laat aanleggen. Het symmetrische ontwerp van de TENA Flex Ultima S, dat het bevestigen van het absorberende verband aan de tailleband zowel aan de buik- als rugzijde mogelijk maakt, maakt dit het verwisselen voor hen een eenvoudige klus. De TENA Flex producten werden zelfs ontwikkeld naar aanleiding van de vraag van zorgmedewerkers naar een ergonomisch verband. Zie ook de volgende instructievideo:Hoe kan het toch dat het verband dunner is dan ik verwacht?

Veel mensen die te maken hebben met zwaardere incontinentie en de TENA Flex Ultima S voor het eerst gebruiken, zijn verbaasd over de dikte van het verband. Of beter gezegd: over de beperkte dikte ervan. De TENA Flex Ultima S wordt door velen een stuk dunner genoemd dan men had verwacht. Waar dikker vroeger een betere opname betekende (vanwege de beperkte absorptiecapaciteit van watten, welke toen werden gebruikt), is dat nu niet meer het geval. De super absorberende korrels zijn erg klein. De weinige watten zijn er nu alleen om de korrels op hun plaats te houden en structuur te bieden.

Automatische herhaalservice voor TENA Flex Ultima Small

Wie de TENA Flex Ultima Small dagelijks gebruikt, vindt het vaak prettig om niet elke keer opnieuw een bestelling te hoeven plaatsen. Onze automatische herhaalservice biedt daarvoor de uitkomt. U kunt kiezen uit een levering per 4 weken (5 procent korting op de totaalprijs) of een levering per 8 weken (10 procent korting op de totaalprijs). Wilt u de automatische herhaalservice voor de TENA Flex Ultima Small aanpassen of stopzetten? Dit kan op elk gewenst moment en zonder voorwaarden.

Overige informatie
MDR informatie
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review