TENA TENA Slip Ultima (M t/m XL)
TENA Slip Ultima (M t/m XL) 31,95

TENA Slip Ultima (M t/m XL)

31,95

TENA Slip Ultima is een sterk absorberend, volledig ademend verband met hersluitbare tapes. Geschikt voor zwaar tot zeer zwaar urineverlies.

Op voorraad
 • Koop 2 voor €28,76 per stuk en bespaar 10%
 • Koop 4 voor €25,56 per stuk en bespaar 20%
ZI-nummer: 71052126
EAN: 7322540647310
SKU: 71052126-1
 • Altijd 100% discrete verzending
 • Gratis levering vanaf € 50,00
 • Voor 23:59 uur besteld, vandaag verzonden
Informatie

TENA Slip Ultima details

  Heupmaat Absorptievermogen
TENA Slip Ultima Medium 73 tot 122 cm. 4435 ml.
TENA Slip Ultima Large 92 tot 144 cm. 4435 ml.
TENA Slip Ultima Extra Large 120 tot 160 cm. 4435 ml.


TENA Slip Ultima

De TENA Slip Ultima is het sterkst absorberende materiaal uit de Slip lijn van deze fabrikant. Het is in staat om 4435 milliliter aan urine te absorberen en u daarbij droog en geheel beschermd tegen lekkages te houden. De TENA Slip Ultima is geschikt voor zwaar tot zeer zwaar urineverlies en is er voor de mannen en vrouwen die geregeld hun gehele blaasinhoud verliezen. Behalve bij incontinentie voor urine kan de TENA Slip Ultima ook worden ingezet bij incontinentie voor ontlasting en gemengde incontinentie. Het product wordt tevens in professionele omgevingen gebruikt bij mensen met (zeer) verminderde mobiliteit.

De verkrijgbare maten

Net zoals de andere categorieën binnen de TENA Slip zijn is ook de TENA Slip Ultima in verschillende maten verkrijgbaar. U kunt het product in de maten M, L en XL aanschaffen. De juiste maat bepaalt u op basis van uw heupomvang: maat M is geschikt voor een heupomvang van 73 tot 122 centimeter, maat L is geschikt voor een heupomvang van 92 tot 144 centimeter en maat XL is geschikt voor een heupomvang tussen 120 en 160 centimeter. Twijfelt u tussen twee maten? Probeert u dan altijd eerst de kleinste uit.

Optimale fixatie

Voor een incontinentieproduct is het van groot belang dat deze goed op uw lichaam aansluit. Met het dragen van de TENA Slip Ultima hoeft u zich daar geen enkele zorgen om te maken. Met de plakstrips bepaalt u zelf hoe strak u het product draagt, terwijl de opstaande antilekrandjes in uw liezen zorgen voor een extra barrière op de momenten dat u in één keer grote hoeveelheden urine verliest. Daar waar de TENA Slip Ultima op uw onderrug aansluit, is een extra elastiek bevestigd. Deze doet vooral dienst wanneer u ligt, door te voorkomen dat urine of dunne ontlasting via de achterzijde van het materiaal naar buiten kunnen komen.

Het aanleggen van de TENA Slip Ultima

Het aanleggen van de TENA Slip Ultima kan staand of zittend gebeuren. Waar u ook voor kiest, het is altijd van belang dat u de brede kant van de slip aan de achterzijde plaatst. Dit is de beste plek om grotere hoeveelheden urine vast te houden en tevens van belang voor heren en dames die de TENA Slip Ultima dragen in verband met fecesincontinentie, oftewel incontinentie voor ontlasting.

Het product plaatst u als eerste aan de kant van uw billen, waarna u het zigzaggend tussen uw benen door naar voren haalt. De zigzaggende beweging is van belang om zo te voorkomen dat er ruimtes tussen uw lichaam en de TENA Slip Ultima vallen. Dergelijke ruimtes wilt u te allen tijde voorkomen, omdat urine op deze manier de kans krijgt te ontsnappen. Let u er ook op dat de elastische antilekrandjes goed in uw liezen vallen.Het absorptievermogen van de TENA Slip Ultima

Net als de rest van het TENA incontinentiemateriaal beschikt ook de TENA Slip Ultima over een superieur absorptievermogen. Dit kan worden verklaard door de superabsorberende kunststof korrels die hierin zijn verwerkt. Kortweg worden deze SAP korrels genoemd. Ze zijn in staat om tot wel duizend keer hun eigen gewicht aan vocht te absorberen. De TENA Slip Ultima is na uitvoerig laboratoriumonderzoek in staat gebleken 4435 milliliter aan vocht op te nemen zonder dit weer los te laten.

Dit betekent echter niet dat u de TENA Slip Ultima ook daadwerkelijk zo lang zult gebruiken. Een gemiddeld volwassen mens scheidt per etmaal ongeveer anderhalve liter urine uit. Uit hygiënisch oogpunt wordt het aanbevolen om het materiaal één of twee keer per dag te verwisselen. Verliest u feces, dan is het zaak het materiaal zo snel mogelijk te verwisselen. Raakt de TENA Slip Ultima verzadigd, dan geeft hij dit aan middels zijn urine-indicator. Deze krijgt dan in plaats van een gele een blauwe kleur.

De Odour Neutralizer

Tevens is de TENA Slip Ultima voorzien van een Odour Neutralizer, een systeem dat de ontwikkeling van ammoniakachtige geurtjes tegengaat. Alhoewel urine een steriele vloeistof zonder geur is, gaat dit wel ruiken wanneer het in contact komt met de buitenomgeving. De SAP korrels, die eveneens verantwoordelijk zijn voor de snelle absorptie van urine, zorgen ervoor dat het vocht in een gel wordt omgezet. Hiermee worden als het ware ook de geurtjes opgesloten.

De cottonfeel technologie

Incontinentie is een probleem waar u liever niet doorlopend aan herinnerd wordt. Des te prettiger is het dat u incontinentiemateriaal kunt dragen dat zoveel mogelijk van normaal ondergoed wegheeft. Daarom heeft de fabrikant ervoor gezorgd dat de materialen voorzien zijn van ‘cottonfeel’. Dit betekent dat het machinaal wordt opgeruwd om op katoen te laten lijken. De TENA Slip Ultima is dus niet van katoen vervaardigd -dit zou een vrijwel nihil absorptievermogen opleveren-, maar voelt wel als dusdanig. Een bijkomend voordeel van de cottonfeel technologie is dat het product kan ademen en het binnenklimaat zo optimaal blijft.

Kenmerken van de TENA Slip Ultima op een rijtje

 • Geschikt voor mannen en vrouwen
 • Eendelig verband met een handige klittebandsluiting
 • Ademend en zacht materiaal
 • Beschermt tegen een vochtig gevoel en doorlekken
 • Nare geurtjes worden geneutraliseerd door Odour Neutralizer
 • Handige vochtindicator aan de buitenkant
 • Verkrijgbaar in maat M (21 stuks per verpakking), L (21 stuks per verpakking) en XL (21 stuks per verpakking)
 • Vochtopname: 4435 ml

 

Overige informatie
MDR informatie
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review