TENA TENA Pants Plus Bariatric XXL 12 stuks
TENA Pants Plus Bariatric XXL 12 stuks 29,95

TENA Pants Plus Bariatric XXL 12 stuks

29,95

De TENA Pants Bariatric is gunstig voor zowel mannen als vrouwen die matig tot veel urine verliezen en zwaarlijvig zijn. Maat: XXL heupomvang: 150 - 203 cm

Op voorraad
  • Koop 4 voor €26,96 per stuk en bespaar 10%
  • Koop 8 voor €23,96 per stuk en bespaar 20%
ZI-nummer: 79286202
SKU: 79286202
  • Altijd 100% discrete verzending
  • Gratis levering vanaf € 50,00
  • Voor 23:59 uur besteld, vandaag verzonden
Informatie

TENA Pants Plus XXL (Bariatric)

De TENA Pants Plus XXL incontinentiebroekjes zijn bedoeld voor zowel dames als heren bij wie sprake is van matige tot zware incontinentie. De TENA Pants Plus XXL zijn van zachte materialen vervaardigd en voorzien van geavanceerde technieken die doorlekken en de verspreiding van vervelende ammoniakgeurtjes doen voorkomen. Deze maat betreft de grootste maat binnen de Pluslijn van TENA en wordt op de verpakking ook wel met ‘bariatric’ aangeduid. Dit geeft aan dat de TENA Pants Plus XXL zijn ontworpen voor obese personen bij wie sprake is van urineverlies. Het absorptieniveau is hetzelfde als dat van de andere maten.

Voor wie zijn de TENA Pants Plus XXL bedoeld?

De TENA Pants Plus XXL kunnen worden gedragen door heren en dames met een heupomvang van tussen de 150 en 203 centimeter. Bent u niet zeker van uw heupmaat, neemt u dan met een meetlint de omtrek van het breedste gedeelte van uw onderlichaam op. Zoals al genoemd heeft de aanduiding XXL of ‘bariatric’ niets te maken met de opnamecapaciteit van dit TENA incontinentiemateriaal. Deze bedraagt net als voor de overige maten uit de pluslijn 1520 milliliter. Dit is net iets meer dan de gemiddelde hoeveelheid urine die een gezond volwassen persoon dagelijks uitscheidt.

Wat houdt matig tot zwaar urineverlies in?

Logischerwijs vindt u het lastig om in te schatten in welke mate u last heeft van verlies van urine. We spreken in het algemeen van matig urineverlies wanneer u -bijvoorbeeld tijdens inspanning- regelmatig druppels en/of scheuten verliest, maar uw blaas nog niet helemaal leeg is wanneer u het toilet bezoekt. Bij zwaar urineverlies kan hiervan wel sprake zijn, of heeft u al een groot deel van uw blaasinhoud verloren. Voor beide gevallen zijn pants een ideaal hulpmiddel. 

Hoe lang doe ik met de TENA Pants Plus Bariatric (XXL)?

Een verpakking TENA Pants Plus Bariatric XXL bevat twaalf incontinentiebroekjes. Hoe vaak u het materiaal verwisselt is uiteraard grotendeels afhankelijk van de hoeveelheid urine die u verliest, maar ook de persoonlijke voorkeur speelt hierin een rol van belang. Daarom kiest een groot deel van de dragers van TENA Pants Plus Bariatric XXL ervoor om het broekje al te vervangen voordat hij zijn gehele opnamecapaciteit heeft bereikt. Bijvoorbeeld om huidirritaties te voorkomen en nare luchtjes voor te zijn. De Odour Neutralizer werkt twaalf uur lang. 

Het dragen van de TENA Pants Plus XXL

De TENA Pants Plus Bariatric (XXL) kunnen door zowel mannen als vrouwen die dus te maken hebben met zwaardere incontinentie worden gedragen. De broekjes zijn geschikt gemaakt voor de anatomie van beide geslachten. U draagt de TENA Pants Plus XXL in plaats van uw eigen ondergoed. U stapt erin en dient er vervolgens voor te zorgen dat de antilekrandjes goed in uw liezen aansluiten. Aan de achterkant van het broekje vindt u een lipje dat aangeeft wat de voor- en achterzijde is. Wilt u het product verwisselen, dan scheurt u het aan de zijkant, op de daarvoor aangebrachte scheurlijn, kapot. U rolt het broekje vervolgens op en plakt het dicht.

De antilekrandjes

Kenmerkend voor het incontinentiemateriaal van TENA zijn de elastische antilekrandjes waarvan de producten zijn voorzijn. Deze opstaande randjes zijn van waterafstotend materiaal vervaardigd en vallen in uw liezen. U draagt de TENA Pants Plus Bariatric XXL dan ook als gewoon ondergoed en niet als boxershorts. De antilekrandjes voorkomen dat urine de pants kan verlaten en via uw been naar beneden kan lopen. Ook zijn ze van belang wanneer u ineens een grote hoeveelheid urine kwijtraakt. Terwijl de randjes een barrière vormen, nemen de absorberende korrels de urine zo snel mogelijk op.

De juiste maat

Net zoals bij gewoon ondergoed is het belangrijk dat u ook wat incontinentiebroekjes betreft de juiste maat kiest. Alleen zo kunnen vervelende ongelukjes ten gevolge van incontinentie zo goed mogelijk worden voorkomen. Twijfelt u tussen twee maten, dan luidt het advies om altijd eerst de kleinste maat (TENA Pants Plus XL) uit te proberen. Het is namelijk van belang dat de pants zo goed mogelijk op uw lichaam aansluiten, zonder daarbij uiteraard te knellen. Is van dat laatste wel sprake, dan kiest u voor een maatje groter. De TENA Pants zijn beschikbaar in de volgende maten:

 

Maat Heupomvang Absorptielevel
XXS 40 - 70 cm 1520 ml
XS 50 - 70 cm 1520 ml
S 65 - 85 cm 1520 ml
Medium (M) 80 -110 cm 1520 ml
Large (L) 100 -135 cm 1520 ml
Extra Large (XL) 120 - 160 cm 1520 ml
Bariatric XXL 150 - 203 cm 1520 ml

 

Alle voordelen van de TENA Pants Plus XXL op een rijtje

De TENA Pants Plus XXL hebben volgens de gebruikers ervan flink wat voordelen. Zo voelen en dragen de broekjes als gewoon ondergoed en zijn ze makkelijk aan- en uit te trekken. Omdat ze dun zijn, kunnen ze discreet onder uw kleding worden gedragen. Dankzij de snelle opname van urine komt de huid van uw intieme zone hier niet mee in contact. Bovendien is de kans op doorlekken minimaal en voorkomen de TENA Pants Plus XXL de ontwikkeling van ammoniakgeurtjes.

Automatische herhaalservice voor TENA Pants Plus XXL

In bepaalde situaties kunnen zorgverzekeraars incontinentiemateriaal vergoeden, alhoewel de meesten hier vanwege de prijzen van dit product hiertoe niet geneigd zijn en vergoedingen over het algemeen steeds minder worden. Krijgt u geen vergoeding, of wilt u gewoonweg zelf bepalen welke materialen u gebruikt en in welke hoeveelheid? Dan kunt u het materiaal zelf online bestellen. Met behulp van onze herhaalservice kunt u uw materialen elke vier of acht weken laten bezorgen en profiteert u daarbij van kortingen van respectievelijk 5% of 10%. Voor vragen hierover kunt u altijd contact opnemen.

Overige informatie
MDR informatie
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review