TENA Flex Plus Small 30 stuks
TENA Flex Plus Small 30 stuks 23,95

TENA Flex Plus Small 30 stuks

23,95

TENA Flex Plus Small is een sterk absorberend verband met heupband. Ideaal voor hulp bij zwaar urineverlies. Maat: small: heupmaat 61 - 87 cm.

Op voorraad
  • Koop 2 voor €21,56 per stuk en bespaar 10%
  • Koop 4 voor €19,16 per stuk en bespaar 20%
ZI-nummer: 723130
EAN: 7322540394467
SKU: 720514
  • Altijd 100% discrete verzending
  • Gratis levering vanaf € 50,00
  • Voor 23:59 uur besteld, vandaag verzonden
Informatie

TENA Flex Plus S

De TENA Flex Plus Small is materiaal dat geschikt is voor middelmatig tot zwaar urineverlies. Alhoewel het product veel wegheeft van de slip oftewel de incontinentieluier, bestaan er tussen de twee enkele essentiële verschillen. Dankzij zijn ‘open’ ontwerp, waarbij u het absorberende deel na het plaatsen aan een band rond uw middel bevestigt, is de TENA Flex Plus Small een ergonomische oplossing voor personen die verminderd mobiel zijn, alsmede voor hun verzorgers. De TENA Flex Plus Small is in staat 2130 milliliter urine op te nemen en kan door zowel mannen als vrouwen worden gedragen.

Voor wie is de TENA Flex Plus Small (S) geschikt?

Zoals gezegd is de TENA Flex Plus Small geschikt voor dames en heren die minder mobiel of zelfs bedlegerig zijn. Is het voor u te lastig om overeind te staan en incontinentiemateriaal aan te brengen of bent u afhankelijk van hulp van derden? Dan is de Flex Plus Small het aangewezen materiaal, mits u een heupomvang tussen de 61 en 87 centimeter heeft. Het product wordt gekenmerkt door een lange draagduur, waardoor het ook wordt gebruikt voor urineverlies gedurende de nacht.

De vele voordelen van de TENA Flex Plus Small (S)

De TENA Flex Plus S is in verschillende opzichten een verstandige keuze. De flexlijn werd oorspronkelijk ontworpen om het verzorgende personeel te ontlasten, dat in toenemende mate complexe handelingen alleen diende uit te voeren. Zorgverleners hoeven dankzij dit product minder belast te worden. Ook voor mantelzorgers is dit een fijne optie. Behalve dat komt de TENA Flex Plus S met nog een voordeel: u ziet precies wanneer verschoning nodig is, waardoor het materiaal tot zijn maximum capaciteit kan worden gebruikt. Dat is fijn voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Incontinentiemateriaal met een innovatief karakter

De TENA Flex Plus Small behoort net als de andere producten binnen de flexlijn tot het meest innovatieve en ergonomische verband. Het kan makkelijk worden aan- en uitgedaan en de instructies zijn op het verband zelf opgenomen. De band van TENA Flex Plus, welke u om uw middel bevestigt, beschikt over Comfi Stretch. Dit garandeert u maximale bewegingsvrijheid, aangezien de band in alle richtingen de bewegingen van de gebruiker ervan volgt. Dankzij zijn sterke karakter en FeelDry Soft draagt de TENA Flex Plus S extra comfortabel.

Ook beschikt de TENA Flex Plus Small over anatomisch gevormde beenelastieken, ook wel de elastische antilekrandjes genoemd. Deze voorkomen dat urine het product verlaat, zelfs als dit ineens een grote hoeveelheid is, door een stevige barrière te vormen. Het honderd procent ademende materiaal houdt het vocht, dat diep in de productkern wordt opgeslagen, tegen terwijl het voldoende lucht doorlaat om uw huidgezondheid te beschermen. De bovenste laag van de dubbele pulpmat neemt de urine razendsnel op, terwijl de onderste laag deze over het oppervlak verspreidt en vasthoudt.

Aanleginstructies

Zoals gezegd lijkt de TENA Flex Plus Small veel op een slip, maar wordt deze op een andere manier vastgemaakt. Omdat de manier van bevestigen niet voor iedereen direct even duidelijk is, staat ook op de buitenkant van het product afgebeeld hoe u deze aanbrengt. U start met het openvouwen, waarna u het absorberend materiaal tot een gootje vouwt en de band om uw middel aanbrengt. Daarna trekt u het absorberende gedeelte omhoog (doorgaans van achter naar voren) en plakt u het vast aan de band van de TENA Flex Plus Small.

Bij het aanbrengen van de tailleband dient u rekening te houden met uw lichaamsbouw of, als u verzorgende bent, met de lichaamsbouw van degene die u bij deze handeling helpt. Bent u slank of mager, dan dient de band hoger geplaatst te worden. Voor wat zwaardere personen geldt juist het tegenovergestelde: bij hen dient de band van de TENA Flex Plus juist wat lager geplaatst te worden. Het goed aanleggen van het product is nodig om het optimaal te kunnen benutten. 

Het belang van de juiste maat

Heeft u last van middelmatige tot zware incontinentie en is de Flex Plus lijn van TENA geschikt voor u? Alvorens u tot het aankopen overgaat, dient u zich bewust te zijn van het belang van uw heupomvang. Deze is bepalend voor de maatkeuze. De TENA Flex Plus Small is zo geschikt voor personen met een heupomvang tussen de 61 en 87 centimeter. Het aanschaffen van een grotere maat om zo nog meer urine te kunnen opvangen is onverstandig en werkt ongelukjes juist in de hand. Dit geld ook voor het eventueel combineren van de Flex met een inlegger. Dit moet u niet doen. 

Overige informatie
MDR informatie
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review