TENA TENA Flex Plus ProSkin Large
TENA Flex Plus ProSkin Large 26,95

TENA Flex Plus ProSkin Large

26,95

TENA Flex Plus ProSkin Large is een sterk absorberend verband met heupband. Ideaal voor hulp bij zwaar urineverlies. Maat Large: heupmaat 83 - 120 cm.

Op voorraad
  • Koop 2 voor €24,26 per stuk en bespaar 10%
  • Koop 4 voor €21,56 per stuk en bespaar 20%
ZI-nummer: 723330
EAN: 7322540390599
SKU: 720518
  • Altijd 100% discrete verzending
  • Gratis levering vanaf € 50,00
  • Voor 23:59 uur besteld, vandaag verzonden
Informatie

TENA Flex Plus Large

De TENA Flex Plus Large is een prettig incontinentieverband inclusief tailleband dat speciaal werd ontworpen voor mannen en vrouwen die verminderd of zeer beperkt mobiel zijn en grote hoeveelheden urine verliezen. De TENA Flex Plus is in staat om 2130 milliliter urine te absorberen en geeft met zijn vochtindicator aan wanneer het tijd is om het materiaal te verwisselen. Het verband kan ook voor fecesincontinentie gebruikt worden en vormt een ergonomisch alternatief voor de slip oftewel luier. De TENA Flex Plus Large wordt ook in de zorg steeds vaker gebruikt.

Wat is zwaar urineverlies?

Verliest u grote hoeveelheden urine? Wanneer u regelmatig uw gehele blaasinhoud kwijtraakt, spreken we van zwaar urineverlies. Dit betreft het verlies van tussen de 100 en 300 milliliter urine in een tijdsbestek van ongeveer vier uur. Het absorptievermogen van al het TENA incontinentiemateriaal wordt op de verpakking met druppels aangegeven. Binnen de Flexlijn herkent u de Plusartikelen aan zes druppels. De Normallijn heeft een lagere absorptiecapaciteit, de Super-, Maxi- en Ultimalijnen een hogere.

Altijd droog, altijd fris

Draagt u de TENA Flex Plus Large, dan kunt u altijd op een droog gevoel rekenen. Het absorptiemateriaal is voorzien van twee absorptiekamers, waardoor de urine snel kan worden afgevoerd en diep in het product wordt opgenomen. De SAP-korrels zorgen ervoor dat het in een gel wordt omgezet, waardoor de kans op ongelukjes nihil is en uw huid droog blijft. Nare geurtjes die het gevolg zijn van urineverlies worden de kop ingedrukt door de Odour Neutralizer.

Hoe lang doe ik met een TENA Flex Plus Large verband?

Is er bij u sprake van incontinentie en denkt u in het TENA Flex Plus Large verband het voor u juiste incontinentiemateriaal te hebben gevonden? Dan rijst vaak de vraag hoe lang u met een enkel product kunt doen. Men weet niet precies hoeveel urine met kwijtraakt en dus hoe lang men op het materiaal kan vertrouwen. Echter is deze vraag bij het gebruik van TENA Flex Plus minder relevant, wegens de aanwezigheid van de vochtindicator. Zolang deze geel blijft, is de absorptiecapaciteit nog afdoende.

Een uitkomst voor u én uw hulpverleners

De vochtindicator van de TENA Flex artikelen maakt het ook makkelijk voor mantelzorgers en zorgpersoneel om u te ondersteunen. De indicator bevindt zich namelijk aan de buitenzijde, dus het materiaal hoeft niet geopend te worden. Wist u dat dit flexontwerp zelfs tot stand kwam nadat zorgprofessionals aangaven de traditionele luiers te tijdrovend en te fysiek belastend te vinden? Met het huidige ontwerp is er maar één hulpverlener nodig en hoeft er minder kracht te worden gezet. Ook voor veel mantelzorgers is de TENA Flex Plus Large al een uitkomst gebleken.

Voor wie is de TENA Flex Plus Large geschikt?

De TENA Flex Plus Large is geschikt voor dames en heren bij wie sprake is van zware incontinentie en die tegelijkertijd verminderd mobiel of bedlegerig zijn. Het ontwerp van de TENA Flex Plus Large zorgt ervoor dat het staand aanbrengen van het materiaal niet nodig is. Ook voor personen bij wie naast incontinentie voor urine ook sprake is van fecesincontinentie is de TENA Flex Plus L geschikt. Uiteraard is ook uw eigen maat van belang. Maat Large is er voor mannen en vrouwen met een heupomvang van tussen de 83 en 120 centimeter. Twijfelt u over de maat kies dan voor de kleinere variant, de TENA FLex Plus Medium.

Het zelf aanleggen van het incontinentieverband

De TENA Flex Plus Large lijkt in diverse opzichten op de traditionele slip, die ook wel het luierverband wordt genoemd, maar wordt op een andere manier vastgemaakt. In eerste instantie kan dit even wennen zijn, maar u zult de eenvoudige handelingen snel onder de knie hebben. De instructie staat ook op de buitenkant van de verpakking afgebeeld. U brengt altijd eerst de tailleband rond uw middel aan en trekt daarna het absorberende gedeelte omhoog. Dit plakt u aan de band. Het symmetrische ontwerp maakt zowel het vastplakken aan de buik- als de rugzijde mogelijk.

Is het materiaal ook geschikt voor fecesincontinentie?

Dit TENA Flex materiaal kan ook worden ingezet bij incontinentie voor ontlasting. Zeker wanneer u veel en dunne ontlasting verliest, heeft u behoefte aan een product dat ruim over uw billen valt. Dit is bij de TENA Flex Plus Large het geval. Bovendien kunt u dit materiaal stevig rond uw lichaam fixeren. Het extra voordeel van de TENA Flex Plus L is zijn grote opnamevermogen. Zo kunnen de gevolgen van fecesincontinentie en urine-incontinentie tegelijkertijd worden opgevangen.

Overige informatie
MDR informatie
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review