TENA TENA Flex Normal ProSkin Medium
TENA Flex Normal ProSkin Medium 24,95

TENA Flex Normal ProSkin Medium

24,95

TENA Flex Normal Medium is een absorberend verband met heupband en is daardoor gemakkelijk te vervangen. Kan 1700 ml vocht absorberen. Maat Medium = heupmaat 71- 102 cm.

Op voorraad
  • Koop 2 voor €22,46 per stuk en bespaar 10%
  • Koop 4 voor €19,96 per stuk en bespaar 20%
ZI-nummer: 722234
EAN: 7322540769838
SKU: 722360
  • Altijd 100% discrete verzending
  • Gratis levering vanaf € 50,00
  • Voor 23:59 uur besteld, vandaag verzonden
Informatie

TENA Flex Normal Medium (M)

De TENA Flex Normal Medium is de kleinste van de twee maten binnen de Normal-lijn van TENA Flex. Dit incontinentiemateriaal is speciaal ontworpen voor mensen die minder mobiel zijn en middelgrote tot grote hoeveelheden urine verliezen. We spreken dan ook wel van zware incontinentie. De TENA Flex Normal Medium betreft een absorberend verband met een tailleband die van een klittenbandsluiting is voorzien. Zo kan dit materiaal gemakkelijk door u of uw zorgverlener aangebracht en vervangen worden. De Flex Normal M is voor zowel heren als dames een ergonomisch alternatief voor de slip. Het verband kan maximaal 1700 milliliter aan urine opnemen.

Over de maat

De TENA Flex Normal Medium is geschikt voor personen met een heupomvang tussen de 71 en 102 centimeter. Ter vergelijking: maat Large is er voor mannen en vrouwen die een heupomvang tussen de 83 en 120 centimeter hebben. De maat heeft dus enkel te maken met uw eigen omvang en staat los van het absorptievermogen van het materiaal. Kunt u de band om uw buik dichtdoen en het product op de band dichtplakken, dan weet u dat u de juiste maat heeft. Kiest u te groot materiaal, dan ontstaan er ruimtes die vanzelfsprekend niet bevorderlijk zijn voor het optimaal opvangen van urineverlies.

Over het ontstaan van de TENA Flex Normal Medium

De TENA Flex Normal M is een incontinentieproduct dat door zowel gebruikers zelf als verzorgenden gemakkelijk kan worden aangebracht. De gehele TENA Flex lijn werd overigens speciaal voor die laatste groep ontworpen, om zo te voorkomen dat verzorgenden tegelijk moeten bukken en draaien, wat erg belastend is voor voornamelijk de rug. Steeds meer zorgprofessionals geven de voorkeur aan de TENA Flex boven de traditionele slip. Ook voor mantelzorgers kan de TENA Flex Normal Medium een uitkomst zijn.

Het zelf aanleggen van de TENA Flex Normal Medium (2 alinea’s)

Alhoewel de TENA Flex Normal Medium in eerste instantie werd ontworpen voor zorgprofessionals, kan het product ook prima door u zelf worden aangelegd als u te maken heeft met wat meer incontinentie. Dit kan zowel staand als liggend gebeuren, waardoor het niet nodig is om goed ter been te zijn en lang te kunnen staan. De gebruikers ervaren de Flex Normal Medium als erg handig en raken hier doorgaans op korte termijn al zeer vaardig in. De aparte tailleband voorziet u van het grootste gemak. Deze kunt u, los van de rest van het product, probleemloos omdoen.

Graag leggen we u stap voor stap uit hoe u de TENA Flex Normal Medium aanlegt. Zo klapt u ten eerste het materiaal open en vouwt u het verband uit tot een plasgootje. De opstaande randjes moeten goed omhoog komen. Daarna plaatst u de band van de Flex Normal rond uw middel en zet deze vast. Het absorberende gedeelte trekt u zigzaggend naar voren en plakt u vast aan de band. De zigzaggende beweging is van belang om de TENA Flex Normal Medium goed in uw liezen te kunnen laten vallen. Gebeurt dit niet, dan kan lekkage optreden.

Vastmaken op buik of rug

Nog een handig kenmerk van deze TENA Flex Normal Medium is dat deze symmetrisch is en dus geen specifieke voor- en achterkant heeft. De band van dit product kunt u zodoende op uw buik, maar ook op uw rug vastmaken. Waar u voor kiest, is geheel afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Zorgverleners maken de TENA Flex verbanden vaak vast op de rug wanneer iemand anders de neiging heeft om aan het materiaal te peuteren.

Zie ook de volgende instructievideo:De optimale, driedubbele bescherming van TENA Flex Normal Medium

De TENA Flex Normal Medium, die geschikt is voor matig tot zwaar urineverlies, draagt erg comfortabel en is een ergonomisch product; het kan makkelijk aangelegd en vervangen worden. De kern van het verband bestaat uit twee absorberende delen, waardoor de urine snel en efficiënt kan worden opgenomen. Het incontinentiemateriaal is ook voorzien van de ConfioAir techniek, welke ervoor zorgt dat de lucht in het materiaal kan blijven circuleren. Doordat het volledig ademend is, blijft ook uw huid in goede conditie.

Vochtindicator

Niet al het TENA incontinentiemateriaal is van deze extra handigheid voorzien, maar op de TENA Flex Normal Medium kunt u extra vertrouwen dankzij de daarin aangebrachte vochtindicator. Deze bevindt zich aan de buitenkant van het product, waardoor u in een oogopslag ziet of deze verwisseld moet worden of niet. Wanneer de TENA Flex Normal Medium verzadigd raakt, verandert hij van een gele in een blauwe kleur. De absorptiecapaciteit van het materiaal wordt op de verpakking overigens aangegeven met vijf druppels.

Overige informatie
MDR informatie
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review