TENA TENA Flex  Maxi XL ProSkin
TENA Flex Maxi XL ProSkin 34,95

TENA Flex Maxi XL ProSkin

34,95

TENA Flex Maxi ProSkin XL is een zeer sterk absorberend verband met heupband en is daardoor gemakkelijk te vervangen door verzorgenden. Maat XL (heupomvang: 105-153 cm).

Op voorraad
  • Koop 2 voor €31,46 per stuk en bespaar 10%
  • Koop 4 voor €27,96 per stuk en bespaar 20%
ZI-nummer: 73043300
EAN: 7322540118971
SKU: 725231
  • Altijd 100% discrete verzending
  • Gratis levering vanaf € 50,00
  • Voor 23:59 uur besteld, vandaag verzonden
Informatie

Kenmerken van de TENA Flex Maxi XL in het kort:

Absorptievermogen 2965 ml
Heupomvang 105 en 153 centimeter
Geschikt voor Mannen en vrouwen
Aantal per verpakking 22 stuks


TENA Flex Maxi XL

De TENA Flex Maxi XL is een ergonomisch verband met een absorptiecapaciteit van 2965 milliliter. Het is geschikt voor dames en heren met een heupomvang tussen de 105 en 153 centimeter en betreft de grootste maat binnen de TENA Flex Maxilijn. Het sterk absorberende verband wordt gebruikt door personen met zware incontinentie die beperkt mobiel of bedlegerig zijn. Het verband beschikt over een tailleband, welke het ook voor zorgverleners makkelijk maakt het materiaal bij u aan te leggen. In een verpakking TENA Flex Maxi XL bevinden zich 22 verbanden.

 

Incontinentieverband met superieur absorptievermogen

De TENA Flex Maxi XL is een zeer sterk absorberend verband dat in staat is om meerdere malen uw gehele blaasinhoud op te vangen. De bescherming die de TENA Flex Maxi XL u weet te garanderen,  is gebaseerd op de aanwezigheid van SAP in het product. SAP staat voor Super Absorberende Polymeren, kunststof korrels die vele malen hun eigen gewicht aan vloeistof kunnen opnemen. Deze wordt door hen vervolgens in een witte/doorzichtige gel omgezet.

Van de absorberende polymeren zijn slechts twee eetlepels nodig om al een liter aan urine te kunnen opnemen. Dit verklaart dus ook dat de TENA Flex Maxi XL waarschijnlijk veel dunner is dan u in eerste instantie had verwacht. De wattenpulp, die vroeger het hoofdbestanddeel van incontinentiemateriaal vormde, is er nu slechts om de korrels af te dekken en structuur aan het product te geven. De absorberende korrels zijn door de gehele TENA Flex Maxi XL verspreid, dus ook als u beweegt zal urine de kans niet krijgen om ongelukjes te veroorzaken.

Drievoudige bescherming

De SAP korrels in de TENA Flex Maxi XL bieden niet alleen bescherming tegen doorlekken, maar beschermen ook huid en voorkomen vervelende geurtjes. Doordat uw urine snel wordt afgevoerd, wordt langdurig contact met uw huid voorkomen. Hierdoor wordt het risico op jeuk, irritaties en andere ongemakken drastisch verminderd. Het feit dat het materiaal ademend is, houdt de huidgezondheid nog eens extra in stand. Tot slot worden ook de ammoniakgeurtjes in de korrels opgenomen en vastgehouden. Zo houdt u gedurende lange tijd een schoon, droog en fris gevoel.

De urine-indicator

Veel mensen die last hebben van urineverlies hebben ondanks het gebruik van incontinentiemateriaal de angst voor ongelukjes. Ze zijn er niet zeker van hoe lang ze het product kunnen dragen, maar willen deze tegelijkertijd ook niet te gauw wegwerpen. Het vinden van de balans daartussen kan behoorlijk lastig zijn. TENA Flex Maxi XL neemt u met zijn urine-indicator deze zorgen uit handen. Kleurt de aan de buitenkant van het verband aangebrachte indicator blauw, dan is dit het teken dat het verzadigd is.

Het aanleggen van het verband

De TENA Flex Maxi XL is net als alle andere producten uit de TENA Flex lijn zowel aan de buik- als de rugzijde vast te maken. Het verband heeft een symmetrisch ontwerp, wat ervoor zorgt dat u het zelf makkelijk aan de buikzijde kunt bevestigen. Heeft u een verzorger die u helpt met het aanleggen van de TENA Flex Maxi XL? Dan heeft hij of zij ook de mogelijkheid om het aan de rugzijde vast te maken. Het verband bevestigt u aan de van klittenband voorziene tailleband. U kunt het meerdere keren openen en sluiten zonder dat het aan sterkte inboet. Zie ook de volgende instructievideo:

 

De TENA Flex Maxi XL ’s nachts gebruiken

Veel mensen met zware incontinentie vragen zich af of ze voor de nacht een ander type verband nodig hebben. Het antwoord hierop is nee. De absorberende kunststof korrels die doorlekken voorkomen, bevinden zich in het hele product. Zelfs als u ligt krijgt de urine daardoor niet de kans om weg te lopen. De nauwsluitende pasvorm en de elastische antilekrandjes van de TENA Flex Maxi XL geven u nog eens extra bescherming. Zo komt u elke nacht droog en comfortabel door.

Fecesincontinentie

Fecesincontinentie, ook wel ontlastingsincontinentie is een probleem dat door de meeste mensen als nog ingrijpender in hun dagelijks leven wordt gezien dan het verlies van urine. De TENA Flex Maxi XL weet echter ook dunne ontlasting efficiënt en snel op te nemen. Ook bij verlies van ontlasting geeft de vochtindicator aan wanneer het absorptievermogen van het verband is bereikt. De Odour Neutralizer voorkomt de verspreiding van onaangename geurtjes. Verliest u stevige ontlasting, dan biedt dit incontinentieverband geen meerwaarde. Harde ontlasting kan niet door het materiaal worden opgenomen.

Automatische herhaalservice voor TENA Flex Maxi XL

Bent u een regelmatige gebruik(st)er van de TENA Flex Maxi XL? Door onze automatische herhaalservice in te schakelen wordt uw bestelling automatisch periodiek geleverd. U geeft zelf aan in welke hoeveelheid u de TENA Flex Maxi XL wenst te ontvangen en kunt aanpassingen doorvoeren op elk gewenst moment. Dit geldt ook voor het opzeggen van de service.

Overige informatie
MDR informatie
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review