TENA Bed Normal 60 x 90 cm 7 stuks
TENA Bed Normal 60 x 90 cm 7 stuks 9,95

TENA Bed Normal 60 x 90 cm 7 stuks

9,95

TENA Bed Normal 60x90 cm beschermt bedden en stoelen bij incidenteel urineverlies. Heeft een absorptieniveau van 1200 ml.

Niet op voorraad
  • Koop 5 voor €8,96 per stuk en bespaar 10%
ZI-nummer: 77007303
EAN: 7322540728873
SKU: 77007303
  • Altijd 100% discrete verzending
  • Gratis levering vanaf € 50,00
  • Levertijd: 1-3 dagen
Informatie

TENA Bed Normal

TENA Bed Normal is incontinentiemateriaal dat uitermate geschikt is voor de bescherming van uw bed, maar ook uw rolstoel of meubels waarop u zit. Het absorberende patroon van de onderlegger, ook wel matrasbeschermer genoemd, weet vocht perfect op te nemen en over het oppervlak te verspreiden. Bovendien is TENA Bed Normal met zijn dermatologisch geteste en zachte oppervlak vriendelijk voor uw huid. Deze onderlegger is in staat om een maximum van 1200 milliliter op te nemen. U bestelt TENA Bed Normal in een verpakking van 7 stuks.

Het doel van een TENA onderlegger

Is er bij u sprake van incontinentie, dan is de kans zeer aanwezig dat het verlies van urine niet alleen tot overdag beperkt blijft, maar dat u ook ’s nachts ongewild plas verliest. Urineverlies tijdens de nacht kan uiteraard worden opgevangen door TENA incontinentiemateriaal zoals pants of inleggers, maar soms kan het door een slechte slaaphouding of het vele woelen voorkomen dat deze niet meer goed genoeg op uw lichaam aansluiten en toch urine doorlaten. De TENA Bed Normal zorgt er dan voor dat uw matras niet nat wordt.

Voor wie is TENA Bed Normal geschikt?

TENA Bed Normal betreft de onderlegger met het meest beperkte absorptievermogen. De niveaus Plus en Super uit de TENA Bed lijn zijn in staat om meer op te nemen. Daarom is TENA Bed Normal geschikt voor personen met lichte tot matige incontinentie. Uiteraard hoeft het gebruik van deze matrasbeschermer niet tot volwassenen met incontinentie als op zichzelf staand probleem beperkt te blijven. Ook wanneer er sprake is van dementie of mobiliteitsproblemen door zaken als multiple sclerose of dwarslaesie kunnen onderleggers een uitkomst zijn. TENA Bed Normal kan ook als extra absorptiemateriaal worden gebruikt bij kinderen die bedplassen.

Hoe gebruikt u TENA Bed Normal?

Veel mensen die TENA Bed Normal voor het eerst gebruiken, zijn geneigd om het materiaal als bovenste laag op hun bed te gebruiken, dus op het onderlaken. Echter brengt dit het risico op verkreukelen en verschuiven met zich mee. Wanneer de onderlegger zich niet meer onder uw lichaam bevindt wanneer u urine verliest, is het gebruik ervan nutteloos geweest. Daarom wordt sterk aangeraden om TENA Bed Normal onder het hoeslaken te plaatsen. Mocht u urine verliezen, dan hoeft u daarna alleen dit hoeslaken extra te wassen.

Hoe lang kunt u de onderlegger gebruiken?

Op de vraag hoe lang u op een onderlegger kunt slapen, is geen eenduidig antwoord te geven. Sommige mensen leggen, ongeacht of zij wel of geen urine hebben verloren, elke dag een schone in hun bed. Anderen doen dit weer om de paar dagen. Zolang de TENA Bed Normal geen urine heeft hoeven opnemen en de wattenpulp nog goed over de mat verdeeld is, kunt u dezelfde blijven gebruiken. Is er sprake geweest van lekkage en heeft de matrasbeschermer urine geabsorbeerd? Ook als dit een kleine hoeveelheid was, wordt aanbevolen deze vanuit hygiënisch oogpunt te verwisselen.

Het absorptievermogen van een onderlegger

Zoals al genoemd heeft TENA Bed Normal een absorptievermogen van 1200 milliliter. Dat is maar iets minder dan de hoeveelheid urine die een volwassen persoon gemiddeld per etmaal uitscheidt. Dit zou u haast doen vermoeden dat u geen pants, inlegger of luier hoeft te dragen. Dit is echter niet waar. In de fabriek werd vastgesteld dat TENA Bed Normal 1200 milliliter kan opnemen, maar zonder dat deze onderhevig was aan iemands lichaamsgewicht. Aangezien een onderlegger uit wattenpulp bestaat, zal urine onder druk van uw lichaamsgewicht weer vrijkomen wanneer de matrasbeschermer erg verzadigd is.

Hoe zit het met vervelende geurtjes?

In tegenstelling tot het TENA incontinentiemateriaal dat u draagt en dus direct contact met uw huid heeft, bestaat TENA Bed Normal aan de binnenzijde enkel uit wattenpulp. De superabsorberende kunststof korrels (ook wel SAP genoemd) zijn er niet in aanwezig. Dat betekent dus dat TENA Bed Normal in staat is om lekkages op te vangen en ongewenste geurtjes te verminderen, maar niet in staat zijn om deze laatste geheel te voorkomen zoals bijvoorbeeld TENA pants incontinentiebroekjes dat wel kunnen. Wederom geldt dus: verwisselt u na elk urineverlies uw matrasbeschermer.

Extra beschermd dankzij de verbeterde TENA Bed Normal

TENA incontinentiemateriaal wordt voortdurend verbeterd en uitgevoerd met de nieuwste technologieën op dit gebied. Dit geldt ook voor de matrasbeschermers, die niet lang geleden nog werden aangepast. Zo is nu ook de TENA Bed Normal voorzien van een citroenvormig patroon, wat ervoor zorgt dat het vocht beter over het oppervlak wordt verspreid en efficiënter kan worden opgenomen. Ook heeft dit de stabiliteit van de kern verbeterd, waardoor de pulp beter op zijn plek blijft zitten.

Automatische herhaalservice voor TENA Bed Normal

Dankzij onze handige automatische herhaalservice hoeft u niet telkens te denken aan het opnieuw bestellen van uw matrasbeschermers. In plaats daarvan worden deze periodiek in de door u gewenste hoeveelheid bij u thuis geleverd. hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Neemt u dan contact op met onze klantenservice om hier gebruik van te maken.

Overige informatie
MDR informatie
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review