300 x ACON Flowflex Sneltest (5packs)
300 x ACON Flowflex Sneltest (5packs) 239,00,-

300 x ACON Flowflex Sneltest (5packs)

239,00

De ondiepe Flowflex Sneltest is een door het RIVM goedgekeurde sneltest. Binnen 15 minuten een uitslag. Snelle levering. Let op: Beperkte THT datum (14-02-2024). Kan niet geretourneerd worden.

Op voorraad
ZI-nummer: 9505438845618
  • Altijd 100% discrete verzending
  • Gratis levering vanaf € 50,00
  • Voor 23:59 uur besteld, vandaag verzonden
Informatie

De FlowFlex zelftest voor COVID - ondiepe sneltest

Zie je het niet zitten om weer in de teststraat aan te sluiten? Of twijfel je eraan jezelf te laten testen vanwege het vervelende gevoel dat een neusswab oplevert? De FlowFlex COVID sneltest is dan de juiste keuze. Deze ondiepe corona sneltest is een zogeheten laterale flow chromatografische immunoassay, wat inhoudt dat hij controleert op de fysieke aanwezigheid van eiwitfragmenten van het virus in je lichaam. Voor de kwalitatieve detectie wordt een uitstrijkje gemaakt in de neusholte. Dankzij een nieuwe technologie hoeft het wattenstaafje slechts 2,5 centimeter diep in de neusholte te worden aangebracht.

Officieel door het RIVM goedgekeurde COVID zelftest

Deze ondiepe neusswab is een aanzienlijk minder ingrijpende testmethode en maakt een snelle diagnose mogelijk. De per stuk verpakte test is bedoeld voor het diagnosticeren van personen die ervan worden verdacht een actieve COVID-19 infectie te hebben, binnen de eerste zeven dagen na het begin van de symptomen. Deze COVID sneltest is CE gekeurd, ISO gecertificeerd en officieel door het RIVM goedgekeurd. Wereldwijd zijn er inmiddels miljoenen van dit soort sneltesten ingezet bij de vaststelling en bestrijding van COVID-19.

Sneltest met een gevoeligheid van 97,5%

De FlowFlex COVID zelftest is voor zowel particulier als zakelijk gebruik bedoeld. De sneltestkit is direct gebruiksklaar en wordt veelvuldig gebruikt door medische organisaties en zorginstellingen waaronder bejaarden- en verpleeghuizen. Ook in het primair en voortgezet onderwijs wordt deze ondiepe neusswab ingezet, net als binnen productiebedrijven. De zelftest is zeer nauwkeurig en heeft een gevoeligheid van 97,5% en een specificiteit van 99,5%. Dit laatste drukt uit bij hoeveel niet-besmette personen de test terecht een negatief resultaat oplevert. Het resultaat verkrijg je in 15 minuten. De test is twee jaar houdbaar.

De inhoud van de testkit

Door de hoge gevoeligheid en specificiteit kan er met een hoge mate van betrouwbaarheid op de aanwezigheid van het coronavirus worden getest. De FlowFlex COVID zelftest is direct klaar voor gebruik en bevat alle benodigdheden om een test te kunnen uitvoeren. Je hebt geen andere instrumenten nodig. Elke FlowFlex COVID zelftest testkit bevat:

 

1x afzonderlijk verpakte testcassette

1x individueel verpakt wattenstaafje

1x individueel verpakte voorgevulde buis

1x Nederlandse en Engelse gebruiksaanwijzing

SARS-CoV versus SARS-CoV-2

Coronavirussen worden gekenmerkt door de uitsteeksels die als een kroon uit het celmembraan steken. Deze spike-eiwitten zorgen voor de binding van het virus aan de gastheercel. Deze COVID sneltest maakt geen onderscheid tussen SARS-CoV en het huidige SARS-CoV-2. SARS-CoV-2 is het derde pathogene coronavirus dat in de afgelopen 20 jaar van mens op dier is overgesprongen. Voor deze COVID-19 geldt dat er minder virusdeeltjes nodig zijn om een effectieve infectie te veroorzaken. De sneltest maakt geen onderscheid tussen verschillende coronavirussen. Ook detecteert het geen nieuwe virusstammen. Positieve resultaten sluiten ook geen bacteriële infectie of co-infectie met andere virussen uit.

Hoe werkt de FlowFlex COVID zelftest/ sneltest?

Na monsterafname (d.w.z. het uitvoeren van de ondiepe neusswab) dient de test onmiddellijk te worden uitgevoerd. Kinderen tussen de 12 en 17 jaar dienen door een volwassene te worden begeleid bij het afnemen van het monster. De testcassette bevat SARS-CoV-2 antilichaampjes. Wanneer het monster aan de testcassette wordt toegevoegd, reageren eventueel aanwezige SARS-CoV-2 antigenen daarop. Is de aanwezigheid van het SARS-CoV-2 antigeen waargenomen, dan verschijnen er twee gekleurde lijnen op de testcassette. Testresultaten kunnen binnen 15 tot maximaal 30 minuten worden geïnterpreteerd. Zie ook de volgende video over de ACON Flowflex COVID -19 sneltest:Hoe moet je een neusswab afnemen?

Voor het uitvoeren van de FlowFlex COVID zelftest steek je het meegeleverde wattenstaafje in een van je neusgaten. Je draait het voorzichtig rond en duwt het minder dan 2,5 centimeter vanaf de neusvleugel naar binnen. Vervolgens draai je het wattenstaafje vijf keer tegen de slijmvliezen in je neusgat. Zo kan er voldoende monster worden afgenomen. Herhaal dit proces met hetzelfde wattenstaafje in het andere neusgat. Daarna kan hij worden geprepareerd met de extractiebufferbuisjes. De gebruiksaanwijzing beschrijft de exacte werkwijze. Onvoldoende monstervolume leidt tot een falende controlelijn. De test dient dan als ongeldig te worden verklaard.

Het interpreteren van de (snel)testresultaten

Na het afnemen van de FlowFlex COVID zelftest geeft de testkit je drie mogelijke uitkomsten: een positieve, een negatieve of een ongeldige test. Ben je positief bevonden op het coronavirus, dan verschijnen er twee duidelijk gekleurde lijnen op de testcassette: één testlijn (T) en één controlelijn (C). De kleurintensiteit van de testlijn (T) kan verschillen. Daarom moet elke kleur in dit gedeelte als een positieve testuitslag worden beschouwd. Bij een negatieve uitslag verschijnt er enkel een gekleurde lijn in het controlegedeelte (C). Wanneer er helemaal geen controlelijn optreedt, dan is er iets fout gegaan in de procedure.

Een positieve testuitslag van de COVID sneltest, en dan?

De FlowFlex COVID zelftest is een van de antigeentesten die door de Rijksoverheid tijdelijke ontheffing heeft gekregen en zo ook als zelftest mogen worden verkocht. Is de uitslag van de zelftest positief? Dan is de kan groot dat je het coronavirus hebt. Je dient dan maatregelen te treffen, zoals thuisblijven. Ook moet je de uitslag door een door de GGD uitgevoerde test laten bevestigen. Dit omdat een zelftest iets minder betrouwbaar is dan een door een professional op een testlocatie uitgevoerde test.

Wordt door de GGD bevestigd dat er sprake is van COVID-19? Blijf dan thuis en houd zoveel mogelijk afstand van je huisgenoten. Het is belangrijk om genoeg te drinken. Tegen klachten als hoofdpijn, keelpijn en koorts kun je paracetamol innemen. Als je je steeds zieker gaat voelen, langer dan drie dagen koorts hebt of moeilijker kunt ademen, neem je contact op met de huisartsenpost. Je hoort van de GGD wanneer je weer naar buiten mag.

Wat betekent een negatieve uitslag van de zelftest?

De FlowFlex COVID zelftest is een ondiepe neusswab met een zeer hoge nauwkeurigheid. Dit betekent echter niet dat een negatieve uitslag als officiële uitslag gebruikt kan worden. Wil je bijvoorbeeld kunnen reizen, dan dien je je bij de GGD te laten testen. Ook verandert een negatieve uitslag niets aan de door de overheid opgelegde geldende maatregelen. Hier blijf je je gewoon aan houden. Dit betekent dat je een mondkapje draagt waar dat verplicht is, voldoende afstand tot anderen blijft houden en niet met grote groepen mensen samenkomt.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review